ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

7. ročník Mezinárodního mistrovství neregistrovaných

Vyvrcholením letošní sezóny neregistrovaných kuželkářů bylo měření sil dvou našich nejlepších družstev Krákoráci Náchod, Bedřich Rokycany a Slovenských Viga Hlohovec, Konstrukt Trnava na kuželně ve Valticích.

V bouřlivé atmosféře se kluci z Čech snažili zvítězit v tomto klání, ale jako již v pěti ročních se jim to prostě nepodařilo. Ještě po prvním náhozu to vypadalo slibně, potom však borci z Vigy srovnali, vytvořili náskok a ten neustále zvyšovali. Vše vrcholilo v posledním náhozu, kdy Jarda Kadlečík za bouřlivého povzbuzování „Hlohovčanů“ ustál souboj s vítězem soutěže jednotlivců Michalem Šilhavým, prohrál, „jen“ o 20 kolků a náskok Vigy udržel.

Celkově mohu konstatovat, že celá akce byla všemi aktéry od pořadatelů, hráčů i obsluhy pojata velmi zodpovědně a opět ukázala, že amatérští borci Slovenska i Česka („hrozné slovo“) umí nejen podávat výkony, ale dobře se bavit a vytvořit skvělou atmosféru.

K celé akci patří také nástin další práce sekce neregistrovaných u ČKA, kdy se blýská na časy, rozšířit tuto akci i o další státy. Zatím se prostě nedařilo.

Takže další již 8. ročník proběhne v roce 2017 v některém ze Slovenských měst a já bych si přál, aby některé z našich družstev konečně prolomilo nadvládu Slovenska a putovní pohár se ohřál alespoň jednu sezónu v Čechách, popř. na Moravě.

Hodně zdraví a pevnou ruku do dalších sezón přeje všem František Hnilica.

VII. Mezinárodní mistrovství neregistrovaných 2016
Datum: 6. 12. 2016 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica