ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 10. kolo

Vedoucí Rosice prohrály na Konstruktivě. Druhý Přerov zvítězil v Náchodě a ztrácí na vedoucí příčku bod. Přerovská Kateřina Fajdeková porazila v Náchodě 629 kuželek.

Rosice po tomto kole ztratily. Po prohře na Konstruktivě a výhrách Spartaku Přerov i Slavie Praha mají na čele tabulky náskok jednoho bodu na druhý Přerov. O tom, kdo bude po polovině soutěže na čele tabulky, rozhodne až poslední kolo, ve kterém Rosice zajíždějí do Rokycan a třetí v tabulce Slavia Praha hostí druhý Přerov.

Hostující celky uhrály v tomto kole dvě výhry. Poslední Lokomotiva Česká Třebová ani v tomto kole doma neuspěla. Podlehla KK Blansku 3:5 a je beznadějně poslední se ziskem jednoho bodu a šestibodovou ztrátou na předposlední Konstruktivu Praha. Doma se nedařilo ani Náchodu. Tentokrát domácí koncové hráčky závěr utkání nezvládly. Přerovské hráčky zahrály výborně a Kateřina Fajdeková pečetila vítězství Přerova výkonem 629 poražených kuželek. Hráčky SKK Rokycan držely s pražskou Slavii dlouho krok. V závěru utkání byly domácí hráčky lepší. Braly oba body, nahrály kuželky, a tak Slavia drží s dvoubodovou ztrátou stále kontakt se špicí tabulky. Hráčky SKK Jičín ve Valašském Meziříčí nepřesvědčily a domácímu celku to hodně ulehčily. Čestný bod pro hostující celek uhrála v úvodu Monika Hercíková. V dalším průběhu braly body domácí a hladce zvítězily 7:1. V Duchcově domácí hráčky proti Husovicím po vynikajícím úvodu v dalším průběhu polevily a hostující celek ještě v závěru bojoval o remízu. Domácí Ivana Březinová závěr zvládla a domácí hráčky se mohly radovat z vítězství. Slovan Rosice hrál na Konstruktivě po dvě třetiny utkání vyrovnanou partii. Závěr utkání se hrál v režii domácích hráček Lenky Nové a Petry Najmanové, které svoje duely jasně vyhrály.

V tomto kole padlo pět šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrála Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov v Náchodě, kde porazil 629 kuželek. V Duchcově porazila domácí Markéta Hofmanová 620 kuželek. Zdeňka Ševčíková z KK Blansko porazila v České Třebové 616 kuželek a její spoluhráčka Markéta Ptáčková ještě o šest více a to 622. Je to její první šestistovka zahraná v soutěži. Na Žižkově hráčka Slavie Praha Kristýna Juráková zdolala 602 kuželek. Pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů vede i nadále Markéta Jandíková z TJ Valašského Meziříčí (584,2) před Naďou Dobešovou ze Slovanu Rosice (576,8) a Michaelou Sedláčkovou ze Spartaku Přerov (576,3). V pořadí dle získaných bodů pro družstvo má 100% úspěšnost v zisku bodů již jen šestnáctá v pořadí Markéta Hofmanová ze Sokola Duchcov, ale ta má na svém kontě jen šest odehraných utkání. První prohru v soutěži utrpěla Aneta Cvejnová z SKK Náchod a klesla na třetí příčku. Pořadí vede Zuzana Musilová z KK Blansko před Denisou Pytlíkovou z SKK Rokycany.

Datum: 4. 12. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa