ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2016/17 – 10. kolo

Veľký Šariš byl v Podbrezové malý kousek od senzace, ale poslední dvě otvírky Stano Kováči nevyšly, a když domácí Erik Kuna zakončil hodovkou, musel soupeř dorazit „lavór“. Sestavu od středu líznul, ale sedlák zůstal stát, dráhu prohrál o kuželku, a proto místo remízy zůstaly oba body v Podbrezové.

InterligaJako hosté předvedli prozatím nejlepší výkon na podbrezovské šestidráze. Rokycany měly volno, a tak se na třetí příčku vyšplhal bratislavský Inter výhrou nad Trstenou. O vítězství se zasloužilo hlavně trio domácích Jasenský, Vlčko a Truska.

V českých duelech byly úspěšné také domácí týmy. Husovice v jednom ze svých kvalitních výkonů porazily pražský Slavoj, kdy domácí Jirka Axman a hlavně Vašek Mazur se skvělými náhozy dostali do žebříčku pěti nejlepších hráčů na husovické kuželně v tomto ročníku. Porazit 600 „dřev“ se z hostů podařilo jen Zdeňku Gartusovi. Kuželna v Dobřanech je zatím nejpadavější v soutěži, to potvrdil na začátku domácí mladší hráč z rodu Zemanů a hlavně nejlepší borec utkání luhačovický Michal Markus, který dokonce v polovině náhozu točil 363. Hosté měli utkání skvěle rozehrané, stav 3:1 a do plusu 36 kolků, ale domácí poslední dvojice Říha, Baloun předvedla báječný obrat a nahrála společně 103 kuželek ve prospěch svého družstva.

V příštím týdnu čeká Jihlavu dohrávka v Luhačovicích, a když v ní uspěje, přiblíží se k triu Trstená, Inter, Rokycany. Pokud ne, zůstane na desetibodovém středu tabulky. V Lize mistrů budeme držet palce oběma zástupcům svých států, bohužel stránka NBC je velice nepřehledná a nenašel jsem ani v sekci pro Ligu mistrů jejich soupeře.

Datum: 20. 11. 2016 | Sekce: Interliga | Autor: Jaromír Šula