ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 8. kolo

HKK Olomouc i přes prohru v Třebíči vede ligovou tabulku. Prvního bodu z domácí dráhy se dočkali hráči Moravské Slávie Brno. Remizovali s SKK Jičínem.

Osmé ligové kolo bylo pohromou pro domácí celky. Získaly celkově pouhé tři body. Asi nejcenější domácí bod získala Moravská Slávia Brno, která uhrála první domácí bod po remíze 4:4 s SKK Jičínem a to i včetně loňského ročníku. Domácí hráči získali ze hry čtyři body, hosté porazili o 19 kuželek víc.  Jedinou výhru domácího celku v tomto kole uhrála TJ Třebíč nad vedoucím celkem tabulky HKK Olomoucí. Domácí těžili z výborných výkonů Petra Dobeše (610) a Roberta Pevného (603) v úvodu utkání, kde oba hráči pokořili šestistovku a nahráli domácím 97 kuželek do plusu. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo. Hosté sice z náskoku domácích umazávali, ale v konečném účtování zůstalo třebíčským ještě 37 kuželek do plusu. Překvapivou výhru zaznamenal Červený Kostelec ve Vrchlabí. Domácí celek mohl jít v případe vítězství a klopýtnutí HKK Olomouce do vedení, ale nevyužil toho. SKK Vrchlabí vyšel úvod utkání, který domácí hráči vyhráli jasně 2:0 a vypadalo to, že průběh utkání bude stejný jako jindy. Opak byl pravdou. Hosté v dalším průběhu zahráli výborně a domácí hráči naopak šli do průměru. Červený Kostelec díky výborným výkonům Pavla Nováka (642) a Jana Horna (640) korigoval náskok domácích. Na závěrečné dráze porazil Jan Horn 177 kuželek. Hosté uhráli v celkovém součtu o 19 kuželek víc jak domácí a brali oba body. Domácí tak klesli díky této prohře na čtvrtou příčku ligové tabulky. Z domácího celku překonal šestistovku pouze Jan Vejvara výkonem 610 poražených kuželek. Na třetí příčku ligové tabulky se posunuly Rosice po výhře v Českých Velenicích. Domácí celek začal o poznání lépe, ale v dalším průběhu měly navrch hostující hráči. Vítězství hostů pečetil v závěru utkání jedinou šestistovkou hostující Jan Vařák. Domácí Bronislav Černuška zůstal vzdálen od šestistovky jedinou kuželku. Podstatný vliv na vývoj utkání mělo jasné vítězství o 79 kuželek Adama Palka, díky kterému šli hosté do vedení o 74 kuželek a tento náskok již v závěru udrželi. Po jasné výhře v minulém domácím utkání hráči TJ Valašského Meziříči v dalším utkání na domácí půdě opět ztratili. Tentokrát byla nad jejich síly Lokomotiva Česká Třebová. Hosté vybojovali hned v úvodu dva body a 109 kuželek do plusu. Z úvodní části rovněž padla jediná šestistovka v zápase zásluhou Václava Koláře z Lokomotivy. Ve druhé části Valašské Meziříčí srovnalo, ale ztrátu v poražených kuželkách se mu korigovat nepodařilo. V závěru domácí ještě bojovali o zisk alespoň remízy. Neměli k ní daleko. Rozhodoval až závěr druhé dorážky v souboji Tomáše Cabáka a Martina Podzimka. Hostující hráč šel nakonec do šesté devítky a čtverkou posledním hodem jistil výhru hostů. Hostující Hvězda Trnovany uspěla v Hořicích. Trnovany díky dvěma výborným náhozům, o které se postarali Pavel Jedlička (645) a Michal Koubek (641), získaly náskok v poražených kuželkách a díky třem výhrám ze hry celkově zvítězily.

V tomto kole padlo jen devět šestistovek. S průměrem vyšším jak šest set zústalo po tomto kole v pořadí jednotlivců šest hráčů. Pořadí vede Petr Doběš z TJ Třebíč (616,8) před Ondřejem Topičem z Lokomotivy Česká Třebová (613,2) a Michalem Koubkem z Trnovan (612,8). V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo drží 100% úspěšnost již jen tři hráči. Vede Petr Dobeš před Ondřejem Topičem. Oba mají odehraná všechna utkání a zisk osm bodů. Třetí v pořadí je Jan Vařák ze Slovanu Rosice se ziskem sedmi bodů ze sedmi utkání.

Datum: 13. 11. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa