ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 7. kolo

Slovan Rosice stále na čele ligové tabulky. Lokomotiva Česká Třebová na výhru pořád čeká. Nejlepší výkon kola zahrála v Přerově domácí Kamila Katzerová, kde porazila 618 kuželek.

Jediné vítězství hostujícího celku v tomto kole uhrály hráčky SKK Rokycany v Husovicích. Po sérii vyrovnaných duelů v úvodu měly v závěru utkání navrch hostující hráčky, které díky plus šesti kuželkám v celkovém součtu zvítězily 5:3. Vedení v tabulce uhájily i po tomto kole hráčky Slovanu Rosice po domácí výhře nad TJ Valašským Meziříčím. Hostující hráčky po dvou výpadcích pod pět set na domácí celek nestačily a prohrály 5:3. Výborný výkon předvedla hráčka Rosic Alena Kantnerová. Zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 613 kuželek. Na druhou příčku tabulky se posunul po výhře nad Sokolem Duchcov Spartak Přerov, kde vystřídal pražskou Slavii, která prohrála v Blansku. V obou utkáních padly šestistovky. V Přerově zahrála výborně domácí Kamila Katzerová, když porazila 618 kuželek, a v Blansku rovněž domácí hráčka Lucie Nevřivová dosáhla výkonu 610 poražených kuželek. Družstva na sestupových postech ani v tomto kole nebodovala. Předposlední Konstruktiva Praha prohrála v Náchodě, kde domácímu celku stačil jen průměrný výkon na poměrně hladké vítězství. To naopak SKK Jičín proti poslednímu v tabulce Lokomotivě Česká Třebová zahrál svůj nejlepší letošní domácí výkon a hladce zvítězil. Hostující celek tak stále čeká na svoje první vítězství v soutěži a je stále se ziskem jednoho bodu na posledním místě tabulky.

Pořadí v soutěži jednotlivkyň doznalo po tomto kole změnu na vedoucím postu. Na první příčku se posunula Naďa Dobešová ze Slovanu Rosice, která drží průměr 581,8. Druhá Simona Koutníková ze Sokola Duchcov ztrácí pět desetinek a až na třetí příčku se propadla doposud vedoucí Markéta Jandíková z TJ Valašského Meziříčí průměrem 580,3. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede i po tomto kole Zuzana Musilová z KK Blansko před Anetou Cvejnovou z SKK Náchod. Obě hráčky mají zatím 100% úspěšnost v zisku bodů. Třetí příčku drží Martina Janyšková ze Spartaku Přerov.

Datum: 6. 11. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa