ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2016/17 – 7. kolo

Hrála se čtyři utkání a ve všech vyhráli domácí, ale i skóre 7:1 v Luhačovicích se rodilo velmi dramaticky.

Interliga Domácí podali ještě lepší výsledek než v prvním utkání, ale tentokrát byla Trstená vyrovnanějším soupeřem a krutou prohru si snad ani nezasloužila. Nejlepší výkony byly vidět v závěru utkání, kdy poslední dráhou stanovil nejvyšší nához utkání domácí hráč Michal Markus. Luhačovice přehrály hosty ze Slovenska hlavně v dorážce. Právě Trstená nevyužila možnost stáhnout náskok Podbrezové, která měla v tomto kole volno.

Další tým, který se mohl přiblížit favoritovi soutěže, je Inter Bratislava. V Husovicích ještě před posledními drahami vedl, ale v dramatickém závěru se nakonec radovalo Brno. Připojím jednu úsměvnou radu nejen pro Jána Jasenského. „Za těch chybějících 20 kolků na domácí družstvo, vždy může ten nejlepší hráč poražených, protože, když mu to tak šlo, měl zahrát víc.“

Tak a teď trochu vážně. I přes své prohry zůstaly Trstená a Inter Bratislava na pomyslné bedně. Nejvýše v tabulce z českých zástupců jsou Rokycany díky vítězství v derby proti Dobřanům, v kterém se ukázala výhoda domácího prostředí a méně chyb v dorážce. Nejlepšími hráči utkání byli za domácí Roman Pytlík a za hosty Jiří Baloun.

Největší drama viděli diváci v čistě slovenském duelu. Sučany zavítaly na Modranku a začaly velmi dobře, Peter Adamec překonal hranici 600 poražených kuželek. To samé se podařilo domácímu hráči Maroši Lezovičovi a Modranka srovnala na 2:2 s dvěma kolky do plusu. V koncovce si domácí před posledním střídáním drah vytvořili náskok, který hosté velkým finišem už nestačili dohnat a chybělo jim 5 kuželek k bodům.

Příští týden bude ve znamení sedmi kvalitních soubojů, proto nezapomeňte vyplňovat řádně zápisy i duplicitně. Našim společným závazkem je od poloviny soutěže rozjet naplno nový program, kdy po Vás nebudu chtít zápisy v excelu.

Datum: 30. 10. 2016 | Sekce: Interliga | Autor: Jaromír Šula