ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2016/17 – 6. kolo

Železárnám trochu změkla ocel, vyhrály „pouze“ 6:2 nad Modrankou v nejslabším výkonu na domácí kuželně. Ale Zavarko, jak říká jeden nejmenovaný brněnský kuželkář, si valííí svó ligu.

Interliga Na čtyřce atakoval osobní dráhový rekord 201 z letošního února (februára), všichni věřili, že ta levá dáma při existu spadne… potvora. Protipól jsou zatím výkony nové posily Petera Nemčeka, který přišel z ŠKK Trstená. Podbrezce chci poděkovat za přehledné přímé přenosy na vlastních stránkách.

Klopýtnul i další favorit. Po minulém kole druhý celek tabulky Inter Bratislava se dělí o body s Jihlavou, která sice porazila celkem méně kuželek než domácí, ale čtyři duely proti soupeři vyhrává. Stavaři se tak dostali za Inter a na čtvrtém místě jsou nejlepším českým týmem v tabulce.

Veľký Šariš je vyloupen „lázeňskými šviháky“ z Luhačovic, kteří si vytvořili náskok v první polovině utkání, kdy nejlepším hráčem utkání byl Jirka Mrlík z hostujícího týmu. I v Trstené byl nejlepší hostující hráč, Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha, ale jeho výkon stačil pouze na jediný bod do skóre. Byla to první výhra domácích v sezoně, která je ale vyhoupla na druhé místo tabulky. V jediném českém souboji dominovali domácí Dobřany hlavně díky „ďábelskému“ číslu 666 (citace domácích) Lukáše Doubravy, který husovického mladého Honzu Machálka vůbec nešetřil. Do této dvojice bylo utkání velmi vyrovnané.

V neděli se dočkal Slavoj výhry v Sučanech, které jsou nejslušnějšími hostiteli v soutěži. Domácí se vyrovnanými náhozy vešli do rozmezí 25 kolků, ale tři pražští hráči měli výkony vyšší a opět nejlepším hráčem byl Zdeněk Gartus.

Tabulkám jednotlivců na průměr, a v zisku bodů pro družstvo, vévodí Vilmoš Zavarko. V průměru má náskok přes 50 kuželek před krajanem Danielem Tepšou, za kterým je těsně slovenský reprezentant Ján Jasenký z Interu. Čtvrtý Ivan Čech a ostatní pronásledovatelé už ztrácí dalších 20 kolků do průměru. V tabulce v zisku bodů pro družstvo má světová jednička 100% úspěšnost na body proti soupeři a 98% na dílčí body. S Vili Zavarkem uhrál remízu na dráze pouze ve 2. kole Ján Tkáč ze Sučan.

Celkový průměr družstva i jednotlivců počítáme orientačně do tabulek dle českého modelu, to znamená, že k průměru domácích náhozů přičteme výkony z venkovních kuželen a vše vydělíme. Dle mezinárodních pravidel se průměry počítají jen z venkovních kuželen, ale tuto variantu bychom museli přepočítat jen v případě rovnosti bodů, skóre i dílčích bodů na konci soutěže. Průměry jsou až čtvrté kritérium v pořadí. V tabulce průměrů jednotlivců jsou bez umístění hráči, kteří neodehráli 2/3 poměr kuželen svého družstva. Tak něco na vysvětlenou.

Datum: 23. 10. 2016 | Sekce: Interliga | Autor: Jaromír Šula