ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 6. kolo

Na čelo tabulky se posunuly po tomto kole hráčky Slovanu Rosice. Lokomotiva Česká Třebová uhrála po remíze první bod v soutěži.

Jediné vítězství hostujícího týmu v tomto kole si na svoje konto připsaly hráčky Slavie Praha v Náchodě. Domácí byly v úvodu utkání lepší. Vedly 2:0 při náskoku 44 kuželek. Ve střední části se situace obrátila. Slavia srovnala na 2:0 a šla do vedení o 4 kuželky. Dramatický závěr utkání tentokrát domácí dvojice nezvládla. Oba celky uhrály bod, ale Slavia v konečném účtování měla 29 kuželek navrch a odváží si z Náchoda cenné dva body. Vítězství 5:3 nestačilo na udržení vedoucího místa v tabulce. Doposud druhé Rosice doma přehrály Sokol Husovice 7:1 a díky lepšímu skóre se posunuly na vedoucí příčku. Utkání mělo jednoznačný průběh ve prospěch domácích hráček. Jediný bod pro hostující celek uhrála Eliška Kubáčková a to na průměrný výkon 525 poražených kuželek. Remízu uhrály v České Třebové hráčky Sokola Duchcov. Lokomotiva Česká Třebová si tak do tabulky připsala první bod. Obě družstva získala tři body ze hry a porazily shodně 3333 kuželek. Na posun z poslední příčky tabulky to domácímu celku nestačilo. Konstruktiva Praha nestačila v Jičíně na domácí celek. Jičín sice nepodal nijak oslnivý výkon, ale na Konstruktivu to stačilo. Odchod jejich nejlepší hráčky na angažmá do zahraničí je hodně znát. V tomto utkání se konečně trefila Lenka Nová, která porazila 590 kuželek, což byl nejlepší výkon v utkání. KK Blansko hostilo v tomto kole SKK Rokycany. Domácí hráčky zahrály nejlepší domácí výkon v letošním soutěžním ročníku, když porazily 3496 kuželek a bez větších problému zvítězily 7:1. Čestný bod pro hostující celek uhrála Denisa Pytlíková. Spartak Přerov po výhře nad TJ Valašským Meziříčím udržel kontakt s čelem tabulky. Na vedoucí duo ztrácí pouhý bod. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující Markéta Jandíková, která porazila 596 kuželek a pojistila si tak vedení v pořadí jednotlivkyň.

V tomto kole padly dvě šestistovky. Nejlepší výkon zahrála Simona Koutníková ze Sokola Duchcov, když porazila 603 kuželek. Druhou zahrála Zdeňka Ševčíková z KK Blansko, ta porazila rovnou šestistovku. Pořadí jednotlivkyň vede průměrem 588 Markéta Jandíková z TJ Valašského Meziříčí. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo mají tři hráčky na čele 100% úspěšnost. Vede Zuzana Musilová z KK Blanko před Vladimírou Šťastnou ze Slavie Praha a Anetou Cvejnovou z SKK Náchod.

Datum: 23. 10. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa