ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 1. kolo

SKK Náchod přiváží body z Blanska, Slavie Praha z Valašského Meziříčí a Sokol Duchcov z Rokycan. SKK Jičín uhrál bod v Přerově.

Nový ročník kuželkářských soutěží zahájil. První kolo soutěže přineslo tři výhry domácích celků, jednu remízu a ve dvou utkáních zvítězily hostující družstva.

Slavie Praha potvrdila hned v úvodním kole ambice k návratu na výsluní. Kádr sice opustily dlouholeté opory, Blanka Mizerová a Růžena Smrčková a na mateřské povinnosti se chystá Jana Račková. Nahradit by je měly nové posily Lucie Tauerová a Ivana Kaanová. Hned v prvním utkání ve Valašském Meziříčí své ambice na boj o další titul potvrdily. Hostující hráčky hned od úvodních hodů měly navrch a jasně zvítězily 7:1. Nejlepší výkon v utkání zaznamenala hráčka Slavie Praha Kristýna Juráková, která porazila 602 kuželek. Druhý kandidát na posty nejvyšší Slovan Rosice hostil Lokomotivu Českou Třebovou. V poměrně vyrovnaném utkání získaly hráčky Slovanu Rosice rozhodující náskok až v závěrečné fázi utkání a připsaly si do tabulky první dva body. Další z kandidátů na  umístění na špici tabulky SKK Náchod se představil v Blansku. První polovinu utkání vyhráli domácí hráčky 2:1 při náskoku šesti kuželek. Druhá polovina byla ve znamení výborných a vysoko vyrovnaných výkonů hostujících hráček Anety Cvejnové, Renaty Šimůnkové a Martiny Hrdinové. Postupně umazávaly z náskoku domácího celku. Ani šestistovka v podání domácí Zuzany Musilové již nemohla na výhře hostujícího celku nic změnit. Loňské přebornice, hráčky Spartaku Přerov, hostily staronové účastnice nejvyšší soutěže hráčky SKK Jičín. Domácí hráčky povolily soupeřkám zisk čtyř bodů a tak jim remízu zajistil náskok 28 v celkovém součtu poražených kuželek. Nádherný souboj předvedly domácí Gabriela Helisová s Evou Kammelovou. Bod nakonec uhrála hostující hráčka, když  po zisku bodů 2:2 zvítězila na poražené kuželky 592:590. Staronový účastník nejvyšší soutěž Sokol Husovice hostil pražskou Konstruktivu. V Brně to moc nepadalo. Čtyři výkony pod pět set na obou stranách a tři výkony těsně na úrovní pětistovky na straně hostujícího celku znamenaly, že oba body zůstávají doma. Druhou výhru hostujícího celku v tomto kole zaznamenaly hráčky Sokola Duchcov v Rokycanech. Na zisk bodů vyrovnané utkání rozhodly celkově poražené kuželky a těch měly na svém kontě kromě úvodních dvou drah po zbytek  průběhu zápasu hostující hráčky. V konečném součtu měly navrch o 59 kuželek. V závěrečné fázi utkání dosáhly nejlepší výkony hostující Simona Koutníková 606 kuželek a domácí Terezie Krákorová, která porazila 614 kuželek.

Datum: 11. 9. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa