ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

CZE–AUT juniorské reprezentace

V Zábřehu se uskutečnilo první z přípravných mezistátních utkání před MS juniorů Česká republika vs. Rakousko. Na skvěle připravených drahách s novými kuželkami i koulemi to byla vynikající prověrka.

V sobotu se hrálo utkání družstev na 120 hodů sdružených na žádost našich hostů trochu zvláštním způsobem. Hrálo se v osmičlenných družstvech, ale trenéři tajně oznámili pouze hlavnímu rozhodčímu 2 hráče, jejichž výkony se nebudou započítávat do oficiálního utkání a do konce utkání tak nebylo hlavně v utkání juniorů jasné, na čí stranu se kloní vítězství. Hrálo se jen na součet šestičlenného družstva – ono na MSJ se podle nového bodování hráče proti hráči nehraje. Faktem zůstává, že rakouský trenér juniorů měl velmi šťastný odhad, když označil své nakonec opravdu dva nejslabší hráče, což se na naší straně nepodařilo a znamenalo to těsnou porážku o 21 kuželek. Rakušané však jen potvrdili, že mají silný juniorský celek a po jasném vítězství nad Slovenskem získali těsně i „skalp“ našich juniorů.

Zato naše juniorky od prvních hodů dokazovaly, kdo je „pánem na hřišti“. A to ještě chyběly dvě zkušené reprezentanty Vaverková a Kulhánková, které byly se Slavií Praha na utkání I. kola Champions League v Srbsku a Černé Hoře (výsledky jsou v dalším „Okénku do zahraničí“).

Nedělní Sprint se stal nakonec jasnou záležitostí našich barev.

Protože šlo o první přípravné utkání, není třeba podrobně hodnotit výkony jednotlivých reprezentantů, trenérům však přineslo poznatky, které využijí v další přípravě. Přece jen si však nemohu odpustit příjemné překvapení z výkonu a hlavně způsobu hry nováčka v reprezentaci vsetínského Vlasty Bělíčka po oba dva dny utkání, u juniorek jen potvrdila svou výtečnou formu Hana Wiedermannová.

Všichni nejlepší hráči z družstev obou soupeřů byli díky pořadatelskému oddílu a sponzorům odměněni krásnými věcnými dary, všichni účastníci dostali originální tričko vyrobené k tomuto utkání a další pozornosti.

Potěšitelná byla rovněž účast prezidenta ČKBF a viceprezidenta WNBA Vladimíra Tlamky.

Na závěr možno konstatovat, že celá akce stoprocentně splnila svůj účel.

Výsledky

Datum: 28. 11. 2005 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý