ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Svátek oravských kuželkářů

Slovenský kuželkářský oddíl ŠKK Trstená si o víkendu 19.–21. 8. 2016 připomínal 60 let od vzniku organizovaných kuželek na Oravě. K této oslavě si pozval nejen zástupce slovenského svazu, ale i zástupce z Chorvatska, přátele ze sousedního Polska i z ČKA.

Součástí oslav byl i turnaj čtyřčlenných družstev Starek Cup, kterého se zúčastnili hráči a hráčky ze Slovenska, Chorvatska, Polska i z České republiky. Vtipný byl i nápad uspořádat turnaj tandemů na 2×20 hs, kde si každý z hostů vylosoval spoluhráče z domácích hráčů.

Na slavnostní akademii byli drobnými dárky či plaketami oceněni jak současní, tak i bývalí hráči a funkcionáři a všichni, kteří se nějakým způsobem zasloužili o vybudování kuželny a o rozvoj tohoto sportu na Oravě. Organizátoři nezapomněli ani na ty, kteří už hrají kuželky pod dozorem Svatého Petra a pozornost obdrželi i ti, kteří ze zdravotních důvodů na pódium nemohli vystoupit. Bylo velice sympatické vidět, jak nejmladší kuželkáři pomáhali po schůdkách těm dříve narozeným, kteří již do takových výšek vystupují poněkud pomaleji.

Ocenění, kromě jiných, předával primátor města Trstená pan Ing. Juraj Bernaťák, poslanec NR SR a bývalý vynikající fotbalista pan Dušan Tittel a samozřejmě i zástupce hlavního sponzora oravských kuželkářů firmy Starek Transport pan Ing. Štefan Starek. Z uvítací řeči i z neformálních rozhovorů bylo patrné, že si primátor města lidí, motajících se kolem kuželek, velice váží a snaží se oddílu všelijak pomoci. Přál bych každému kuželkářskému klubu, aby měl takového primátora či starostu ve svém městě či obci!

A proč o tom píši? Příští rok oslavíme 80 let od vzniku Asociace československého sportu kuželkářského a možná se najdou i kluby, které právě v tom roce vznikly. Ale jsou i mladší oddíly, které by na své třeba i bývalé členy neměly zapomínat a u příležitosti kulatých výročí jim alespoň poděkovat. Oravští kuželkáři jim mohou být jakousi inspirací a i když se asi nenajde štědrý sponzor, tak upřímné „Děkujeme“ každého potěší! Oravským kuželkářům patří za toto veliký dík!

Ať se Vám na Oravě daří a kuželky Vás ještě dlouho a hodně baví!

Datum: 2. 9. 2016 | Sekce: Ostatní | Autor: Karel Janovský