ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezistátní utkání juniorů – aktualizováno

V sobotu 7. května 2016 vyvrcholila příprava na nadcházející mistrovství světa juniorů mezistátním utkáním Německo vs. Česká republika.

Do německého Stollbergu odcestovala naše výprava ve složení:

  • juniorky – Vlasta Kohoutová, Linda Lidman, Lucie Nevřivová, Nikola Portyšová, Markéta Ptáčková, Iva Rosendorfová, Natálie Topičová;
  • junioři – Jan Bína, Petr Dobeš, Jan Endršt, Rostislav Gorecký, Michal Pytlík, Zdeněk Ransdorf, Ondřej Topič.

Protože na přání našich hostitelů se hrálo pouze v sobotu v počtu 6 proti 6, zůstali doma další dva reprezentanti, Nikola Tatoušková a Daniel Neumann, kteří nás také budou za týden reprezentovat na mistrovství světa.

Kuželna ve Stollbergu je tři měsíce stará. Dráhy jsou z loňského MS ve Speichersdorfu, takže technologie fy Pauly. Pro pořádající klub se jednalo o první významnou akci a je třeba říci, že ji zvládli velice dobře.

Naše juniorky nastoupily proti obhájkyním mistrovského titulu s odhodláním, ale od počátku byly o krok pozadu. Němky byly prostě lepší. Z našich byla nejlepší Natálka Topičová výkonem 606. Nováčkovskou daň zaplatila Markéta Ptáčková, které se nepovedla první polovina startu. Naopak Iva Rosendorfová, která si také ve Stollbergu odbyla svoji premiéru v národním dresu, se výkonem 591 stala druhou nejlepší naší hráčkou.

V souběžně hraném utkání juniorů byla situace mnohem dramatičtější. Zásluhou Honzy Bíny, který náhozem 665 vytvořil nový rekord kuželny, a Zdeňka Ransdorfa, který si zde vylepšil své osobní maximum, jsme po dvou hráčích vedli. Pak šli do vedení Němci, když se start vůbec nepovedl Ondrovi Topičovi. Na pátém místě sestavy hrál Michal Pytlík, který jako třetí z našich hráčů pokořil hranici 650 bodů a dotáhl nás na 6 kuželek od Němců. Bohužel závěr vyšel opět lépe Němcům, takže jsme prohráli i toto utkání.

Pro zájemce uvádíme zde zápisy z utkání. K nim je třeba zmínit dvě důležité informace. Mezistátní utkání bylo hráno stejným způsobem, jakým se bude hrát i na MS, tzn. na celkový nához. Při vytváření zápisu se ten, kdo ho vytvářel, dopustil chyby. Pořadí drah není uvedeno chronologicky, ale nejprve je vždy uveden výkon hráče z dráhy č. 1, pak z dráhy č. 2 atd. Hráči na dráhy nastupovali ke svému startu v tomto pořadí: junior GER, junior CZE, juniorka GER, juniorka CZE.

Po skončení oficiálního zápasu odehráli svůj start také náhradníci. Za nás to byli Lucka Nevřivová v nejlepším ženském výkonu dne 627 a Honza Endršt, který porazil 624 kuželek.

Mezistátní utkání juniorské reprezentace GER vs. CZE 2016
Mezistátní utkání juniorské reprezentace GER vs. CZE 2016
Datum: 9. 5. 2016 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jiří Jančálek