ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2015/16 – 20. kolo soutěže

Po prohře Spartaku Přerov ve Valašském Meziříčí není stále rozhodnuto. Mezi kandidáty na sestup se po tomto kole zařadila Konstruktiva Praha.

Po tomto kole není stále nic rozhodnuto, jak v boji o titul, tak o druhém sestupujícím. Na čele tabulky ztrácí druhý Náchod na vedoucí Přerov dva body a stejný rozdíl mezi sebou mají desáté Rokycany a jedenáctý Zlín. Spartak Přerov prohrál ve Valašském Meziříčí na první pohled poměrně jasně 7:1, ale při bližším pohledu byl průběh utkání hodně vyrovnaný, rozdíl v poražených kuželkách byl pouhých devatenáct kolků. Úvodní část utkání prohrály hostující hráčky 2:0 a přitom vedly o dvacet kuželek. SKK Náchod prohrál venku na Slavii 6:2, kde pouze v úvodu utkání držely jeho hráčky krok s domácím celkem. V dalším průběhu postupně ztrácely. V závěru se hostující dvojici na úvodních dvou drahách podařilo stáhnout 35 kuželek. Konec domácí hráčky ustály a braly oba body. SKK Náchod v nedělní dohrávce 17. kola přehrál KC Zlín a ztrácí na vedoucí celek dva body. O zisku titulu se může rozhodnout již v příštím kole. Spartak Přerov přivítá doma Sokol Duchcov a SKK Náchod hostí Rosice.

Z přímého souboje o druhého sestupujícího vyšly vítězně hráčky KC Zlín. SKK Rokycany nevyužily výhodu domácího prostředí, když prohrály 5:3. Domácím nepomohla ani šestistovka Terezie Krákorové. Ztráta domácího celku v poražených kuželkách byla i tak 89 kuželek. Oba celky hrají v příštím kole doma a nesmí v domácím prostředí zaváhat. Do pásma sestupu se díky těmto výsledkům propadla i pražská Konstruktiva. Ta má v závěru za soupeře oba týmy z konce tabulky. V příštím kole zajíždí do Zlína a v závěrečném kole hostí SKK Rokycany.

Ve zbývajících utkáních KK Zábřeh zdolal Sokol Duchcov 5:3. Zábřeh vybojoval třetí výhru v tomto soutěžním ročníku. Na jejich sestupu do nižší soutěže toto vítězství už nemohlo nic změnit. Hráčky Slovan Rosice si poradily bez větších problémů s Lokomotivou Česká Třebová, když zvítězily 7:1 a díky této výhře si pojistily třetí příčku v tabulce. Konstruktiva Praha nevyužila domácího prostředí, když podlehla KK Blansku 6:2. Konstruktivě se jaro příliš nevyvedlo. S jednou výhrou a ziskem dvou bodů jsou v tabulce jara na poslední příčce. Hráčky KK Blanska jsou na tom naopak. Na podzim se trápily, když skončily po podzimu na desátém místě. V tabulce jara drží třetí místo.

Datum: 20. 3. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa