ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2015/16 – 19. kolo soutěže

O prvním sestupujícím je tři kola před koncem soutěže jasno. Soutěž opouští dlouholetý účastník KK Zábřeh.

Spartak Přerov bojuje o druhý mistrovský titul v rámci samostatné ČR. Ten první získaly hráčky Přerova v roce 1994 (první ročník po rozdělení). Po třech třetích a dvou druhých místech v minulých ročnících má reálnou šanci na zisk titulu. V tomto kole Spartak Přerov přehrál doma KK Zábřeh a v nedělní dohrávce 17. kola porazil po výborném výkonu loňského mistra Slavii Praha. SKK Náchod rovněž doma nezaváhal a po výhře nad Konstruktivou Praha na druhém místě ztrácí čtyři body. Má však jedno odložené utkání s KC Zlínem k dobru. Vše je otevřeno.

Tři kola před koncem soutěže je již rozhodnuto o prvním sestupujícím. Po dlouholetém působení v nejvyšší soutěži sestupují do druhé ligy hráčky KK Zábřeh, které v tomto kole nestačily na Spartak Přerov. Toto kolo přineslo čtyři výhry domácích a dvě hostujících celků. Venku se zadařilo TJ Valašskému Meziříčí. Jeho hráčky zvítězily na nepadavé zlínské kuželně a přidělaly vrásky domácím hráčkám, které drží druhou sestupovou příčku a ztrácí čtyři body na SKK Rokycany. Rozhodne pravděpodobně již příští kolo soutěže, kdy se oba celky utkání ve vzájemném utkání.

Druhou výhru hostujícího celku zaznamenala pražská Slavia, která zvítězila v České Třebové 5:3, když její hráčky zahrály dvě šestistovky. Sokol Duchcov hostil Slovan Rosice. Zajímavé utkání nezvládly hostující hráčky ve střední části utkání, kde ztratily oba body a náskok v poražených kuželkách. V závěru zápasu přehrála domácí Markéta Hofmanová těsně Naďu Dobešovu a bylo rozhodnuto.

V tomto kole padlo pět šestistovek. V Přerově porazila domácí Monika Pavelková 606 kuželek a hostující Jitka Killarová 604. V Náchodě porazila Aneta Cvejnová 619 kuželek. V České Třebové porazila Jana Račková 625 kuželek a Helena Gruzsková 617 kuželek. Čelo pořadí dle dosažených průměrů nedoznalo změn. Stále vede Naďa Dobešová průměrem 585,5. Do čela pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo se vypracovala Zuzana Musilová z KK Blansko. Druhá je Aneta Cvejnová z SKK Náchod. Obě hráčky mají na svém kontě zisk patnácti bodů. Na třetí příčku se ziskem čtrnácti bodů klesla po zaváhání v Duchcově hráčka Slovanu Rosice Naďa Dobešová.

Datum: 13. 3. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa