ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 19. kolo soutěže

SKK Rokycany se po výhře v Olomouci hodně přiblížily k obhajobě mistrovského titulu. Jiří Vejvara ve Vrchlabí vynikajících 682 poražených kuželek.

SKK Rokycany se přiblížily k obhajobě mistrovského titulu. Tři kola (oba vedoucí celky mají ještě jedno odložené utkání k dobru) před koncem soutěže mají na druhé Luhačovice náskok sedmi bodů a zisk titulu mohou potvrdit již příští týden doma, kde mají za soupeře SKK Vrchlabí, které je zatím jako jediné družstvo v tomto soutěžním ročníku porazilo. Druhé místo drží hráči Sokol Luhačovice, kteří mají na třetí v pořadí náskok čtyř bodů a jedno odložení utkání k dobru. Závěr soutěže tak bude s největší pravděpodobností ve znamení boje o třetí příčku a o přímý postup do interligy. Kdo se mezi šest celků zařadí, rozhodnou až závěrečná kola. Po příštím týdnu se srovná počet odehraných utkání u všech družstev, a tak by mělo být o nadějích jednotlivých družstev jasněji. Odložené utkání 17. kola Sokol Luhačovice vs. SKK Rokycany se hraje až 25. 3. a na konečné pořadí v tabulce již asi nebude mít velký vliv.

V tomto kole získaly domácí celky pouhé dvě výhry. Luhačovice přehrály Slavoj Praha 6:2 v utkání, kde padly čtyři šestistovky. Nejlepší z domácích Rostislav Gorecký 625. Vůbec nejlepší výkon v utkání zahrál hostující Zdeněk Gartus, který porazil 639 kuželek. Ve Vrchlabí to opět padalo. Domácí přehráli TJ Valašské Meziříčí 7:1. V utkání padlo šest šestistovek. Na každé straně po třech. Ty domácích hráčů měly podstatně vyšší hodnoty. Vůbec nejlepší výkon zahrál Jiří Vejvara, který porazil 682 kuželek. Druhý nejlepší výkon v soutěži. Jeho soupeř Vladimír Výrek zahrál nejlépe z hostujícího celku, když porazil 624 kuželek a přesto prohrál 4:0. Hráči SKK Rokycan si pojistili titul výhrou v Olomouci, kde zdolali domácí celek 7:1, když zahráli na olomoucké kuželně nejlepší letošní výkon. Jednotliví hráči hostujícího celku zdolali čtyři šestistovky. Nejlepší Pavel Honsa, který porazil 632 kuželek. Hráči Sokol Husovice doma již třikrát v tomto soutěžním ročníku doma prohráli. V tomto kole nestačili na Klokany ze Stříbra. O výhře hostujícího celku rozhodla lepší koncovka. Domácí hráči na poslední dráze prohráli o 53 kuželek a to rozhodlo. Ani v tomto kole nedosáhli hráči Moravské Slávie na vítězství. Tentokrát nestačili na PSJ Jihlavu, která zvítězila jasně 7:1 o 174 kuželek. Z dramatického souboje v Náchodě vyšli lépe hráči hostujícího celku z Jičína. Hosté zvítězili 6:2, když v závěru ustáli nápor domácích hráčů a udrželi vedení na poražené kuželky. V tomto kole padlo 21 šestistovek. Vedení v pořadí jednotlivců po tomto kole i nadále drží Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice (614,8) a je na nejlepší cestě v soutěži jednotlivců zvítězit. Druhý v pořadí Václav Rychtařík z KK PSJ Jihlava drží průměr z průměru 607,2 a třetí Roman Pytlík z SKK Rokycany 606,8. Průměr vyšší jak šest set drží stále šest hráčů. Pořadí dle zisku bodů pro družstvo vedou se ziskem osmnácti bodů dva hráči SKK Rokycan. Vede Roman Pytlík před Vojtěchem Špelinou, bod na tuto dvojici ztrácí na třetím místě Robin Parkan z KK PSJ Jihlava.

Datum: 13. 3. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa