ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 18. kolo soutěže

SKK Rokycany jsou na nejlepší cestě za obhajobou mistrovského titulu. K zisku potřebují uhrát ve zbývajících kolech jedinou výhru. Radek Havran z HKK Olomouc ve Vrchlabí 664 poražených kuželek.

Čtyři kola před koncem soutěže drží SKK Rokycany náskok  sedmi bodů na druhé Luhačovice a jsou na nejlepší cestě za obhajobou mistrovského titulu. SKK Rokycany přehrály doma jasně TJ Červený Kostelec, Luhačovice přivážejí oba body z Jičína. Třetí v pořadí KK PSJ Jihlava podlehla doma Sokolu Husovice, když hosté strhli vítězství na svoji stranu až v samotném závěru. Při shodném zisku bodů ze hry zvítězili díky tomu, že porazili o dvě kuželky víc jak domácí. Jihlavští měli po celé utkání v poražených kuželkách navrch a náskok ztratili až na poslední dráze. Klokani ze Stříbra vybojovali cennou výhru ve Valašském Meziříčí, když měli po celé utkání mírně navrch. Domácím povolili zisk pouze jediného bodu. Úroda šestistovek se opět zrodila ve Vrchlabí, kde domácí hostili HKK Olomouc. Domácí hráči jich měli na svém kontě pět a hosté čtyři. Nejlepší výkon tohoto utkání i kola podal hostující Radek Havran, který porazil 664 kuželek. Slavoj Praha přehrál bez větších problémů poslední celek tabulky Moravskou Slávii Brno, která stále čeká na první vítězství v tomto soutěžním ročníku.

Pokud se od příštího ročníku rozjede Interliga, bude asi v závěru soutěže nejzajímavější souboj o umístění v první šestce. Od třetího do osmého místa je v tabulce rozdíl pouhých tří bodů. Družstva na čtvrtém až šestém místě mají výhodu jednoho neodehraného utkání k dobru.

Pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů má šest šestistovkařů. Vede i nadále Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice (614,5) před Václavem Rychtaříkem z KK PSJ Jihlava (609,6), Roman Pytlík z SKK Rokycany (608,1) klesl na třetí příčku. Mezi šestistovkaře se zařadil na pátou příčku Radek Havran z HKK Olomouc (605,1). Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede se ziskem patnácti bodů Roman Pytlík z SKK Rokycany o bod pře svým kolegou z týmu Vojtěchem Špelinou. Třetí místo drží Robin Parkan z KK PSJ Jihlava se ziskem třinácti bodů.

Datum: 6. 3. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa