ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 16. kolo soutěže

SKK Rokycany navýšily v čele tabulky náskok na sedm bodů a kráčí za obhajobou mistrovského titulu. Ve Vrchlabí všichni domácí hráči překonali šestistovku.

V tomto kole měly domácí celky 100% úspěšnost. Hosté tentokrát přišli zkrátka. SKK Rokycany přehrály doma poslední celek tabulky Moravskou Slávii Brno a navýšily náskok na své největší pronásledovatele na sedm resp. jedenáct bodů a jsou na nejlepší cestě za obhajobou mistrovského titulu. Druhý celek tabulky Sokol Luhačovice se představil ve Vrchlabí, kde to opět padalo. Domácí nedali hostům žádnou šanci na případný úspěch. Celkově porazili 3775 kuželek a to je nejlepší výkon družstva v tomto soutěžním ročníku. Všichni domácí hráči zdolali šestistovku. Nejlepší výkon jednotlivce je však na straně hostů. Zasloužil se o něj Rostislav Gorecký výkonem 667 poražených kuželek. Třetí celek v pořadí KK PSJ Jihlava zajížděl do Valašského Meziříčí. Hosté měli po dvě třetiny utkání navrch. Závěr utkání vyšel lépe domácímu celku. Díky dvěma šestistovkám Dalibora Tučka a Tomáše Cabáka otočil vývoj zápasu a těsně zvítězil 5:3. Hráči SKK Jičín hostili v tomto kole Sokol Husovice. Domácí zvítězili doma naposled v osmém kole, kde přehráli Červený Kostelec 7:1 a potřebovali bodovat. To se jim po velkém boji povedlo a nakonec uhráli těsnou výhru 5:3. Slavoj Praha přehrál Klokany ze Stříbra 7:1. Hosté sice porazili o 38 kuželek méně než jejich soupeř, ale velký podíl na této skutečnosti má šestistovka v podání Davida Junka.

V šestnáctém kole padlo rekordních dvacet jedna šestistovek. Nejvíce na kuželně ve Vrchlabí, kde byla hranice šest set pokořena osmkrát. Šestistovky padaly i ve Valašském Meziříčí, kde se to podařilo hráčům pětkrát. Pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů nedoznalo změn, pouze Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice díky výbornému výkonu ve Vrchlabí navýšil průměr na 617,2, druhý je Roman Pytlík z SKK Rokycan (608) a třetí je Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice (606,9). Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede i nadále Roman Pytlík z SKK Rokycany se ziskem čtrnácti bodů a úspěšností 88 %. Na druhém a třetím místě získali hráči třináct bodů v pořadí Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice a Zdeněk  Vymazal ze Sokola Husovice. Oba mají shodně úspěšnost 81 %.

Datum: 14. 2. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa