ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2015/16 – 14. kolo soutěže

Přerov po výhře ve Zlíně stále na čele tabulky. Hodně k tomu napomohl vynikající výkon Kateřiny Fajdekové, která na zlínské kuželně porazila 629 kuželek.

Ve čtrnáctém kole domácí celky pohořely. Uhrály jediné vítězství a jednu remízu. Výhru získaly hráčky SKK Náchod, které nadělily kanára Lokomotivě Česká Třebová. Bod uhrály po dlouhé době hráčky KK Zábřeh, které remizovaly v Rokycanech. Vedení v tabulce udržely hráčky Spartaku Přerov, které zvítězily ve Zlíně, když obě družstva vysoko překonala zatím dosažené výkony na zlínské kuželně. Domácí hráčky měly v utkání dlouho navrch. Čáru přes rozpočet jim udělala impozantním výkonem Kateřina Fajdeková, která porazila 629 kuželek a to je o 60 kuželek lepší nához než doposud nejlepší v této sezóně. Soupeřku porazila o 133 kuželek. Přerov nakonec zvítězil díky 38 kuželkám, o které porazil víc jak domácí celek. Slovan Rosice se představil v Praze na Konstruktivě bez nejlepší hráčky Nadi Dobešové. Rosice měly po celé utkání mírně navrch. Domácí hráčky v závěru dotahovaly náskok. Nakonec zůstalo rosickým hráčkám 18 kuželek k dobru a bylo z toho důležité vítězství, díky kterému drží Rosice na třetím místě stále kontakt se špicí tabulky se ztrátou dvou bodů. Slavia Praha vybojovala cenné vítězství ve Valašském Meziříčí. V dramatickém závěru domácí hráčky mohutně dotahovaly. Po druhé dráze vybojovaly dokonce náskok 23 kuželek. Nakonec získaly ze hry pouze jeden bod, a když v konečném součtu prohrály o 11 kuželek, znamenalo to výhru 6:2 ve prospěch hostujícího celku. Podobný souboj proběhl i na kuželně v Blansku. Domácí hostily Sokol Duchcov a ani vynikající výkon Zuzany Musilové, která porazila vynikajících 630 kuželek, jim nepomohl k zisku bodů.

Čtrnácté kolo ozdobily dvě šestistovky. 629 kuželek poražených na kuželně ve Zlíně vyneslo hráčku Spartaku Přerov Kateřinu Fajdekovou na třetí místo v pořadí jednotlivkyň. Druhé místo drží Naďa Dobešová ze Slovanu Rosice. První příčku drží stále Aneta Cvejnová z SKK Náchod průměrem 583,9. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž hráčka SKK Náchod Aneta Cvejnová před Veronikou Petrov z Konstruktivy Praha. Obě mají na svém kontě shodně dvanáct bodů při 86% úspěšnosti. Třetí v pořadí je Naďa Dobešová ze Slovanu Rosice.

Datum: 24. 1. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa