ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga

Odpověď ma množící se dotazy ohledně Interligy.

Občas se mě někdo táže na to, zda Interliga bude, či nebude. Přiznám se, že mi není moc jasné, kdo šíří mezi kuželkářský lid informace, které zpochybňují existenci této soutěže.

Rozpis Kuželkářské ligy 2015-2016 platí a ten jednoznačně počítá s Interligou. Tomu jsou také přizpůsobeny postupy a sestupy. Pokud je mi známo, tak VV ČKA tento rozpis nezrušil ani nijak nerevidoval, asi bych o tom věděl. Pak jsou otázky typu: "Tak kolik družstev vlastně postupuje / sestupuje?" či "Jak to tedy je s tou Interligou?" docela irelevantní. Máte platný Rozpis, tak se jím prosím řiďte.

Fakta jsou jasná. Vůle ke zřízení Interligy je jak na naší, tak na partnerské slovenské straně. Máme podporu od NBC, což je zcela zásadní informace a jednoznačně nutná podmínka pro zřízení soutěže. Oba Výkonné výbory se dohodly a rozpis soutěže je víceméně připraven. Zbývá dojednat personální obsazení řídícího orgánu soutěže a pár organizačních záležitostí. S konečnými jednáními počítáme hned po Novém roce. Vnímám enormní zájem o soutěž oddílů ze slovenské strany, také většina předních družstev naší 1.ligy vyjádřila zájem soutěž hrát.

Takže mám dojem, že jediné, co může soutěž zhatit, je jen a pouze nezájem našich klubů o start v Interlize. Takže vážení kolegové, máte to jednoznačně ve svých rukou!

Hanuš Slavík
Předseda STK ČKA
7.12.2015

Datum: 8. 12. 2015 | Sekce: Domácí soutěže | Autor: Hanuš Slavík