ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

KS juniorské reprezentace v České Třebové

Kuželna Lokomotivy Česká Třebová byla o uplynulém víkendu dějištěm druhého kontrolního startu juniorské reprezentace.

V termínovém kalendáři byl na víkend 28.–29. listopadu 2015 naplánován kontrolní start juniorské reprezentace a spolu s ním i 10. kolo našich ligových soutěží. A tak lze za malý zázrak považovat skutečnost, že se ho zúčastnili v plném počtu všichni pozvaní – nikdo se neomluvil. Velký podíl na tom mají dotčené kluby a družstva soupeřů, které pozvaným hráčkám a hráčům umožnily jejich účast na této důležité reprezentační akci. Patří jim za to velké poděkování. Problém byl samozřejmě i s uvolněním kuželny České Třebové, kde byla původně naplánována dvě utkání. Díky vzájemnému pochopení bylo nutné přeložit jen jedno utkání – zápas domácího družstva mužů s hráči KK Vyškov ve II. KLM B se v sobotu konal. Jeho výsledky (viz např. ligový zpravodaj) mohou sloužit k porovnání s dosaženými výsledky adeptů reprezentace. Jejich výsledky jsou zde (PDF, 37 kB).

Záměrem reprezentačních trenérů bylo umožnit svým svěřencům start na padavé kuželně. Tento záměr jim vyšel v plném rozsahu. Lví podíl na tom má domácí klub a jmenovitě pak Jirka Hetych (st.), který pro reprezentaci vytvořil ideální podmínky. Potěšující je, že i hráčky a hráči toho dokázali využít a řada z nich si o tomto víkendu vylepšila své osobní maximum. Všichni bez výjimky odehráli tři starty (dva v sobotu a jeden v neděli) a vždy bylo nač se dívat. Za zmínku např. stojí, že jen čtyři náhozy mezi juniory byly pod hranicí 600 poražených kuželek.

Samozřejmě že dosažené výsledky jsou částečně zkresleny padavostí kuželny, ale to není podstatné. Důležité je, že hráči si sami ověřili, že jsou za ideálních podmínek schopni vyšších výkonů a pokud se v budoucnosti dostanou do podobné situace, nebude to pro ně nic nového, nic stresujícího, žádný „strach z čísla“. Přejme si, aby tento předpoklad vyšel. Abychom se dočkali pěkných výsledků, pochopitelně vyžaduje, aby samotní hráči po neděli neusnuli na vavřínech, ale naopak ještě více zabrali v tréninku. Bez poctivé přípravy to nepůjde.

Prvním a druhým kontrolním startem prošla celá řada hráčů. Vedle „osvědčených borců“ dostali příležitost účastníci letošního úspěšného MS dorostu a další nové tváře. Příští KS je naplánován na 27.–28. února 2016. Zde by se už mělo vyjasňovat, kdo bude patřit ke kandidátům na reprezentační dres pro MS 2016. Důležitá poznámka na závěr: trenéři mají ve svém hledáčku další adepty, kteří zatím pozvánku nedostali. Nominace je stále zcela otevřená. Do MS 2016 zbývá přibližně půl roku.

Kontrolní start juniorské reprezentace (listopad 2015, Česká Třebová)
Datum: 30. 11. 2015 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jiří Jančálek