ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2015/16 – 10. kolo soutěže

Spartak Přerov vede tabulku s náskokem tří bodů.

Nedělní předehrávky prověřily fyzickou připravenost družstev. Lépe připravené byly hostující celky, které v obou případech dokázaly zvítězit. Náchodské hráčky čekala po sobotní prohře cesta napříč republikou do Rosic. Rosice nezačaly dobře. Po první dráze musely střídat Naďu Dobešovou. Střídající Eva Putnová na svou soupeřku nestačila a při prohře  Šárky Palkové s Martinou Hrdinovou vede Náhod po úvodu překvapivě 2:0. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo, ale ani dva body v závěru, které šly na konto Rosic, na vítězství nestačily. Závěrečný souboj mezi Lucii Vaverkovou a Anetou Cvejnovou vyzněl 3:1 pro domácí hráčku. SKK Rokycany se namlsaly sobotní výhrou ve Zlíně a stejně pokračovaly i ve Valašském Meziříčí. Domácí hráčky stejně jako zlínské v sobotu  zahrály špatně a toho hostující celek náležitě využil. Rokycany od úvodních hodů navyšovaly náskok a získávaly body až na konečné vítězství 6:2. Slavia Praha zahrála v úterní předehrávce své letošní maximum a jasně KK Blansko převálcovala 7:1. Hostující celek, který není v optimální herní pohodě, neměl šanci na případný úspěch.

V normálním hracím termínu se hrála tři utkání. V Praze přehrála Konstruktiva hráčky KC Zlína po svém nejlepším domácím výkonu sezóny 6:2, když porazily 3420 kuželek. Výborně zahrála Petra Najmanová, která porazila 605 kuželek a to druhý nejlepší výkon na kuželně v tomto soutěžním ročníku a zároveň je to nejlepší výkon desátého kola.  Hráčky KK Zábřeh získaly bod proti Lokomotivě Česká Třebová a opět doma nepřesvědčily. Získaly ze hry čtyři body, ale na kuželky o deset prohrály. Vedoucí celek tabulky Spartak Přerov doma nezaváhal. Hráčky Sokola Duchcov držely krok s domácím celkem v zisku bodů. Na kuželky prohrály o 74 a to rozhodlo o výhře domácího celku. Spartak Přerov je nadále na čele tabulky s náskokem tří bodu na SKK Náchod a pěti bodů na TJ Valašské Meziříčí. Ligovou tabulku uzavírá předposlední KC Zlín a poslední KK Zábřeh, který má na svém kontě zisk pouhých tří bodů.

Vedení v pořadí jednotlivkyň dle dosaženého průměru z průměrů  drží i po tomto kole Naďa Dobešová ze Slovanu Rosice (587,8) před Anetou Cvejnovou z SKK Náchod (582,7). Na třetím místě je Gabriela Helisová ze Spartaku Přerov (577,9). Do čela pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo se probojovala po tomto kole Veronika Petrov z Konstruktivy Praha, která nastoupila ve všech deseti utkáních a má na svém kontě jedinou prohru a úspěšnost 90%. Pořadí vede se ziskem devíti bodů. Osm bodů mají na svém kontě druhá Naďa Dobešová ze Slovanu Rosice a třetí Markéta Hofmanová ze Sokola Duchcov. O pořadí rozhoduje lepší úspěšnost v zisku setových bodů.

Opravte si ve zpravodaji minulého kola, v textové části. Špatně jsem uvedl jména hráček, které pokořily šestistovku. Místo Moniky Wajsarové jsem uvedl Gabrielu Helisovou. Oběma se tímto omlouvám.

Datum: 29. 11. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa