ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 7. kolo soutěže

Sokol Husovice podlehly doma KK PSJ Jihlavě. V předehrávce devátého kola přehrálo SKK Vrchlabí SKK Rokycany 5:3. Ozdobou utkání bylo šest šestistovek. Nejlepší domácí Michal Rolf 679. Z hostujícího celku Roman Pytlík 656 kuželek.

Domácím celkům se v tomto kole nedařilo. Na svoje konto si připsaly body pouze ve dvou utkáních. Čtyři zápasy vyhrály hostující celky. Asi největší překvapení se zrodilo v Husovicích, kde domácí přenechali oba body hráčům KK PSJ Jihlava. Ani tři šestistovky proti žádné hostujícího celku nestačily na zisk bodů. Hned v úvodu ztratil domácí Libor Škoula bod s Robinem Parkanem, který porazil 577 kuželek na soupeřových 602. Dva slabší výkony na straně domácího celku znamenaly, že do závěrečné fáze utkání šla Jihlava při vedení 3:1 s mírným náskok v poražených kuželkách. Hostující hráči závěr utkání ustáli a to znamená pro jihlavské, zisk dvou cenných bodů. Sokol Luhačovice nedaly doma SKK Jičínu žádnou šanci na případný úspěch. Po vyrovnané úvodní časti utkání získali navrch domácí hráči. Nepřipustili již žádnou ztrátu bodu a zvítězili 7:1. Hráči Moravské Slávie Brno podali v sobotu doma zatím svůj nejlepší výkon v letošním soutěžním ročníku, ale na Slavoj Praha to nestačilo. Prohráli 6:2 a jsou na posledním místě tabulky se ziskem jednoho bodu. Na první výhru musí nadále čekat. Vedoucí celek tabulky SKK Rokycany v Náchodě nezaváhal. Domácí sice bojovali, uhráli ze hry tři body, ale postupně nasbírali ztrátu 86 kuželek a prohráli 5:3. Klokani ze Stříbra podali doma svůj nejlepší letošní výkon a zcela zaslouženě přehráli TJ Valašské Meziříčí 5:3. Hosté ztratili ve střední části, když do závěru šli s mínus 94 kuželkami. V závěru shodil domácí hráč Lukáš Doubrava 617 kuželek. Domácí díky tomu navýšili náskok na konečných 142 kuželek a připsali si na svoje konto dva body. SKK Vrchlabí na tom nebylo před tímto kolem nijak růžově a potřebovalo v Olomouci uspět. Po velké bitvě si nakonec hosté připsali dva body po výhře 5,5:2,5 při rozdílu sedmi kuželek ve prospěch Vrchlabí. Zkrátka drama až do posledních hodů.

Nedělní předehrávku 9. kola ozdobilo šest šestistovek při výhře domácího celku, který tak uštědřil dosud neporaženým Rokycanům první porážku. Nejlepší výkon v utkání a zatím i tohoto ročníku soutěže předvedl Michal Rolf výkonem 679 poražených kuželek. Z hostujícího celku porazil Roman Pytlík 656 kuželek. SKK Vrchlabí zahrálo v tomto utkání svůj nejlepší výkon v soutěži, když jeho hráči dohromady porazili 3738 kuželek a to je o třináct kuželek víc než porazili ve čtvrtém kole proti Moravské Slávii Brno.

Datum: 8. 11. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa