ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 3. kolo soutěže

Tabulku vedou po třetím kole Sokol Husovice. Moravská Slávia Brno a SKK Vrchlabí stále bez zisku bodu.

Po čtrnáctidenní pauze opět pokračovaly ligové soutěže. Ve třetím kole získaly domácí celky čtyři vítězství. Dvakrát se radovali hosté. HKK Olomouc přehrála v Brně zatím špatně hrájící Moravskou Slávii Brno, která prochází hráčskou krizí. Domácí ani ve druhém utkání doma nebyli úspěšní. Zatím nezískali ani bod a jsou na posledním místě tabulky. Klokani ze Stříbra hostili SKK Rokycany. Po dvě třetiny utkání drželi se svým soupeřem krok, ale v závěru na své soupeře nestačili. Roman Pytlík s Vaclavem Štětinou po výborných výkonech dovedli utkání do vítězného konce. Slavoj Praha v dalším domácím utkání již nezaváhal a připsal si první vítězství v soutěži po výhře nad TJ Valašským Meziříčím. Hostující celek domácí hodně potrápil, ale na vítězství to nestačilo. Souboj nováčků vyzněl jasně pro domácí PSJ Jihlavu. Za domácí nastoupil Robin Parkan a na průběhu to bylo znát. Úvod utkání ovládli domácí hráči. Ani jasná výhra Jana Bíny nad Jiřím Partlem, kterého střídal Jiří Ouhel, již nemohla na průběhu utkání a výhře domácího celku nic změnit. Závěr si domácí pohlídali a jasně zvítězili 7:1. Sokolu Husovice se v tomto kole na domácí dráze dařilo. Jeho hráči porazili celkově 3627 kuželek a nedali hostům z Vrchlabí žádnou šanci na případný úspěch. Sokol Husovice zatím ztratily pouze pět setových bodů a jsou po třetím kole na čele tabulky. Domácí hráči zahráli čtyři šestistovky. Nejlepší Zdeněk Vymazal 624 poražených kuželek. Hráči Sokola Luhačovice hostili TJ Červený Kostelec a ani v tomto utkání nezaváhali a jsou s plným ziskem bodů na druhém místě tabulky.

Po třetím kole stále čekají na výhru družstva Moravské Slávia Brno a SKKVrchlabí. Oba celky jsou bez zisku bodu na posledních dvou místech. Plný bodový zisk po třech kolech mají na svém kontě Sokol Husovice, Sokol Luhačovice a SKK Rokycany.

V pomto kole zdolali hráči celkově patnáct šestistovek. Nejvíce se dařilo Miroslavovu Zemanovi ml., který na domácí dráze porazil 635 kuželek. 624 kuželek porazil ve Stříbře hráč SKK Rokycan Václav Špelina a v Husovicích porazil domácí Zdeněk Vymazal 623 kuželek. Soutěž jednotlivců vede po třech kolech Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha (624,8) před Romanem Pytlíkem SKK Rokycany (622,3) a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice (621,3). Průměr z průměrů přes šest set drží zatím dalších šest hráčů. V soutěži zisku bodů pro družstvo je zatím s plným bodovým ziskem a tím 100% úspěšností třináct hráčů.

Datum: 11. 10. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa