ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Magna Cartech Cup 2015

V sobotu 12. září 2015 se uskutečnil v Českých Velenicích první ročník turnaje Magna Cartech Cup, který je koncipovaný pro mladší žáky a doplnil tak sérii turnajů pro mládež.

Magna Cartech Cup 2015 (České Velenice)Na kuželně Lokomotivy nás vřele přivítali domací pořadatelé perfektně připraveným prostředím. Po krátkých proslovech během nástupu jsme se cca v 11 hodin dopoledne dostali k samotné hře. I když to byla pro hráče premiéra v „krajských reprezentačních dresech“, neprojevovala se na nich nervozita. Hráči si byli vědomi vyrovnaných výsledků a velké konkurence, ale na kuželně vznikla neuvěřitelně příjemná atmosféra plná povzbuzování a fandění na veškeré pěkné hody. Ve 14.30 jsme skončili základní část (soutěž družstev), která dopadla vítězně pro Královéhradecký kraj. Po krátké přestávce jsme se vrhli do druhé části (tandemů). Pro spoustu účastníků, dokonce i diváků, to bylo poprvé, co se s touto disciplínou setkali, ale všechny velice zaujala. Nejlepší souhru projevili hráči Jan Koriťák a David Holý z Jihočeského kraje, kteří se umístili na vítězném vrcholu tandemového pavouka. V 18 hodin jsme v rámci závěrečného nástupu vyhodnotili celý turnaj, předali nádherné poháry od pořadatele turnaje a poprvé dali do oběhu putovní pohár Magna Cartech Cupu.

V příštím ročníku věříme, že se zapojí i nezúčastněné kraje a že dokážeme spolu s pořadateli udržet nastavenou úroveň turnaje.

Datum: 16. 9. 2015 | Sekce: Mládež | Autor: Petr Bína