ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Český pohár v kuželkách zrakově postižených sportovců

Český pohár jednotlivců má za sebou již pět turnajů z jedenácti vypsaných a tudíž nám již krystalizují favorité pro postup do finále. Do pěti odehraných turnajů zasáhlo celkem 57 hráčů a hráček z osmi oddílů. Do Walter Graphtec Cupu se zapojilo již 20 dvojic a tudíž tato soutěž získává na atraktivitě.

Kategorie B1

Do této kategorie prozatím zasáhlo deset hráčů, ale finálová šestice se po pěti turnajích oddělila již natolik výrazně, že zbytek startovního pole bude mít už dost práce, aby se na této skutečnosti něco změnilo. Průběžným lídrem je Eliška Čermáková z SK Slavie Praha OZP s 23 body z pěti startů. Druhá příčka patří Daniele Hladíkové ze Sokola Brno IV, která má na svém kontě 22 bodů, ale pouze ze tří startů. Zbylé stupně vítězů prozatím drží Pavel Petříček z SK Slavie Praha OZP, jenž má na svém kontě 15 bodů ze čtyř startů. Další pořadí je nesmírně vyrovnané a bude to určitě boj o každý bodík, protože trio Josef Borýsek ze Sokola Brno IV, František Koplík z TJ Jiskry Kyjov a Kamila Vlasáková z SKK ZP Rokycany dělí pouho pouhý bodík.

Kategorie B2

V  této kategorií bude boj o osm postupových míst nejvíc napínavý, protože v poločasu je klasifikováno celkem 24 hráčů. V takovéto konkurenci není rozhodně nouze o překvapivé výsledky. Tím největší je rozhodně průběžné vedoucí postavení Leopolda Brücknera ze Sokola Brno IV, který má šestibodový náskok na druhého Róberta Jaderka ze SK Slavie Praha OZP, jenž měl velice dobrý začátek, ale poslední dva turnaje se mu hrubě nevydařili. V těsném závěsu následuje Antonín Vitouch ze Sokola Brno IV, Jiří Matějný ze Zory Praha a Vladimír Odstrčilík z SKK ZP Rokycany. V takovém poklidném středu tabulky následuje s odstupem obhájkyně vítězství Anna Paulusová z SK Michálkovice ZPS. Ostrý souboj o osmé postupové místo demonstruje trio Jaromír Hasala z Jiskry Kyjov, Petr Mrkvička ze Zraposu Opava a Blahoslav Kačírek. Pak již následuje větší bodový odstup, ale vzhledem k početnosti hráčů nemusí být ani tato propast nepřekonatelná.

Kategorie B3

Kategorii B3 vládne při neúčasti rehabilitujícího Karla Pařila Václav Webr z SKK ZP Rokycany. Pořadí na dalších místech přímo určuje počet odehraných turnajů.

Kategorie open

Také pořadí kategorie open přímo určuje počet odehraných turnajů. V čele je prozatím obhájkyně vítězství Marie Gutová z TJ Jiskry Kyjov, která přestože nevyhrála žádný turnaj, drží prapor vítěze prozatím ona. Rozdíly mezi jednotlivými hráči jsou ovšem nepatrné a tak boj o co nejlepší výchozí pozici pro finále bude jistě napínavý.

Dvojice

Do Walter Graphtec cupu se zapojilo již 20 dvojic a tudíž tato soutěž získává na atraktivitě. Pořadí rovněž ovlivňuje počet absolvovaných turnajů, což v této soutěži je víc než markantní. Průběžnému pořadí sice vévodí „slávistická“ dvojice Róbert Jaderko – Josef Gruncl se ziskem 38 bodů, ale v závěsu je silný duet Daniela Hladíková – Ivana Vlachová ze Sokola Brno IV, které třikrát startovaly a třikrát vyhrály. Pomyslné stupně vítězů doplňují obhájci loňského vítězství Jaromíra Nývltová a Jiří Matějný z TJ Zora Praha. V této soutěži je následným turnajem pohár města Rokycany a tak se dá tušit, že se pořadí bude měnit jak na čele, tak v boji o finálovou osmičku.

Závěrem si dovolím jednu kritickou poznámku na adresu hráčů, které zatím nechci jmenovat. Je s podivem, že máte v sobě tolik drzosti, že se zúčastníte turnaje, aniž máte v pořádku lékařskou prohlídku či dokonce platný průkaz ČSZPS. Způsobujete tím problémy nejen sami sobě, ale především pořadateli turnaje, kteří tím přebírají za vás odpovědnost. Pořadatelům odehraných turnajů děkuji za perfektní organizaci a těm co to teprve čeká pevné nervy, klidnou mysl a hodně spokojených hráčů.

Datum: 3. 9. 2015 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Václav Webr