ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Reprezentační výprava dorazila do Speichersdorfu

První část výpravy se již ubytovala na hotelu… Sledujte live pouze na kuzelky.cz!

Vzhledem k omezeným ubytovacím kapacitám přímo v kuželkářské vesničce byl vybrán hotel v nedalekém a podstatně větším Bayreuthu. Na recepci jsme se doslova srazili se slovinskou výpravou v čele s nestárnoucím věčným šoumenem Primoszem Pintaričem (znalci a bývalí reprezentanti vědí, ostatní o něm v příštím týdnu jistě uslyší). Výprava v klidu vybaluje, vedoucí výpravy Naďa D. a generální sekretář Jana H. jsou již na technické poradě.

Zbytek výpravy čeká od 19:00 slavnostní zahájení, pak snad večeře a poté si holky půjdou říct, co a jak… Začínají zítra od 15:00 proti Estonsku a trenér Luděk K. se již nechal slyšet, že by se hlavně neměly podcenit. Zda taktika vyjde se uvidí až zítra!

Slavnostní zahájení nakonec nepatřilo k nejkratším, nicméně šlo o jedno z příjemných. Po nástupu všech hráčů na dráhy se větší polovinu programu řečnilo, ale s tím se v Německu počítá. Organizátoři připravili pro samotné hráče posezení hned vedle osmé dráhy, čímž velmi pěkně předešli zásahu zdravotníků, který se v posledních letech také napevno zabydlel v zahajovacím ceremoniálu. Po řečnění probudila pozvolna usínající halu chytlavým rytmem samby  skupinka bubenic, pozornost upoutal také pentet mladičkých streetových tanečnic z Bayreuthu a zlatým hřebem se stala ukázka hbitých rukou v podání mladých nadšenců stavějících kelímky do pyramid na čas jménem Hochstapler. Program zakončila skupina tancující slow rocknroll, zajímavá varianta obecně známé sportovní verze. Na odjezd do hotelů udělali výpravám páá páá opět bubenice.

Nejdůležitějším zjištěním z technické byl fakt, že i když již od 1. 1. není mezi zakázanými látkami alkohol, NBC zavedla jeho zákaz konzumace pro všechny členy výpravy do rozpisu MS pod pohrůžkou vyloučení ze soutěže. Aby této podmínce dodala vážnosti, vybrala si od každé výpravy adresu hotelu, na kterém se zdržují, telefon na vedoucího výpravy a kontakt na tlumočníka s tím, že neočekávanou kontrolu mohou výpravy očekávat v kteroukoliv hodinu. Jestli k tomu dojde, popř. jaké výsledky a následky bude taková kontrola mít, se doufám nedozvíme, neboť jak znám německé vedení a jejich smýšlení, jsou schopni přijít na kontrolu ve 2 ráno a vzbudit celou výpravu, což by si někteří naši hráči nemuseli nechat jen tak líbit a řeknu vám, vidět organizátora utlučeného králíkem – nic pěkného na pohled!

Datum: 15. 5. 2015 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jan Kotyza