ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Opět změna ve složení skupin pro MS družstev 2015

Prezídium NBC znovu změnilo v složení skupin pro nadcházející MS družstev. Aktuálně platné je původní rozlosování, které proběhlo na zasedání NBC při mistrovství světa v Brně loni v květnu.

Po vyloučení Makedonie z MS na základě neuhrazení členských poplatků za rok 2013 došlo k přelosování skupin. Psali jsme o tom v článku Upravené složení skupin pro MS družstev 2015. Tato skutečnost se ale nelíbila rakouskému kuželkářskému svazu, který proti tomu podal protest. Na základě toho NBC rozhodlo, že platí původní rozlosování s tím, že místo vyloučené reprezentace Makedonie přibude do skupiny D kvalifikant. A protože v této skupině figuruje i naše mužská reprezentace, znamená to pro nás jediné – aktuálně známe pouze jednoho soupeře a tím je Rakousko. S ním sehrajeme zápas 17. května od 18.30. S kým budeme hrát zbylá dvě utkání (19. 5. od 11.30 a 21. 5. od 15.00) určí až kvalifikace.

Mužům se tím rapidně zvýšila možnost postupu ze skupiny. Původní reprezentace Makedonie by obhajovala z minulého MS družstev v Maďarsku stříbrné medaile. Po přelosování jsme měli narazit na ještě těžší soupeře – obhájce titulu a světové rekordmany z Maďarska. Nakonec nás ale bude čekat ve skupině některý další tým z kvalifikace.

Družstva žen

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
Rumunsko Maďarsko Chorvatsko Česká republika
Rakousko Německo Slovinsko Slovensko
Itálie Polsko Bosna a Herceg. Srbsko
Dánsko Kvalifikace Kvalifikace Estonsko
Kvalifikace
Černá Hora Francie Švédsko  

Družstva mužů

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
Rumunsko Maďarsko Srbsko Kvalifikace
Polsko Chorvatsko Slovinsko Rakousko
Francie Slovensko Německo Česká republika
Kvalifikace Itálie Kvalifikace Kvalifikace
Kvalifikace
Bosna a Herceg. Černá Hora Dánsko Estonsko
Datum: 8. 5. 2015 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Streubel