ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 21. kolo soutěže

O zisku mistrovského titulu rozhodnou až utkání posledního kola. Spartak Přerov i Slavia Praha v tomto kole s plným bodovým ziskem. O sestupu rozhodnuto. Do nižší soutěže padají družstva SKK Jičín a Sokol Husovice.

Předposlední kolo nerozhodlo o tom, kdo získá mistrovský titul. Stále jsou dva kandidáti. Slavia Praha uhrála povinné domácí body po výhře nad KC Zlínem a Spartak Přerov zvítězil v Zábřehu 7:1, když domácí hráčky zahrály hodně špatně. Rozhodne poslední kolo. Slavia zajíždí do Brna na dráhy předposledního celku tabulky a nebude to mít lehké. Loni tam prohrála 5:3 v celkovém součtu rozdílem jedné kuželky. Spartak Přerov hostí doma SKK Náchod, celek, který má stále naději na zisk třetí příčky v konečném pořadí. Na bronz mají našlápnuto ještě čtyři družstva a díky tomu bude poslední kole ještě hodně zajímavé.

O tom, kdo sestoupí, je rozhodnuto. Ani jeden z tria družstev ohrožených sestupem nebodoval, a tak nejvyšší soutěž opouštějí celky SKK Jičín a Sokol Husovice. Při pohledu na tabulky nižších soutěží je již před posledním kolem jasné, že je nahradí SKK Rokycany a KK Slovan Rosice.

Předposlední kolo přineslo tři výhry domácích a tři výhry hostujících celků. Již zmíněný Přerov zvítězil v Zábřehu, Sokol Duchcov přehrál SKK Jičín a KK Blansko zdolalo Lokomotivu Českou Třebovou. V dalších utkáních naložila Konstruktiva Sokolu Husovice kanára, když hostující celek zůstal 17 kuželek za hranící 3000.

Předposlední kolo přineslo dvě šestistovky. V Náchodě porazila domácí hráčka  Aneta Cvejnová 612 kuželek a v Jičíně hostující hráčka Sokola Duchcov Jana Březinová porazila rovnou šestistovku. Další dvě hráčky neměly ke zdolání šestistovkové hranice daleko. Jana Račková ze Slavie Praha a Zdeňka Ševčíková z Blanska porazily shodně 596 kuželek. Pořadí jednotlivkyň dle průměrů nedoznalo změn a již se s největší pravděpodobností nezmění. Vedení po výborném výkonu ve Zlíně na nejtěžší kuželně zvedla Veronika Petrov z Konstruktivy Praha průměr 572,2 a vedení ji patří zcela oprávněně. Druhou příčku drží Martina Hrdinová z SKK Náchod a na třetím místě je Markéta Jandíková z TJ Valašského Meziříčí. Pořadí dle získaných bodů i nadále vede Jana Račková ze Slavie Praha s náskokem jednoho bodu na Martinu Hrdinovou z SKK Náchod, která má ještě teoretickou naději na posun na první příčku. To by ale nesměla Jana Račková k poslednímu utkání vůbec nastoupit. Třetí v pořadí Kamila Katzerová ze Spartaku Přerov ztrácí na vedoucí příčku tři body.

Datum: 29. 3. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa