ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 19. kolo soutěže

Spartak Přerov má na čele tabulky jednobodový náskok. Nejlepší výkon soutěžního ročníku. Kamila Katzerová ze Spartaku Přerov porazila na Konstruktivě 645 kuželek.

Pražská Slavia zahrála druhý nejlepší domácí výkon v tomto soutěžním ročníku a zcela po zásluze jasně přehrála SKK Náchod. Vedoucí celek tabulky Spartak Přerov se představil na Konstruktivě. V dramatickém utkání s fantastickou koncovkou v podání hostující Kamily Katzerové, která porazila vynikajících 645 kuželek, hráčky Spartaku Přerov dosáhly na zisk bodu. Domácí celek po první dráze závěrečné části vedl o 57 kuželek a vše se zdálo být jasné. Kamila Katzerová po výkonech na dalších dráhách (182,181) tento náskok smazala a přerovské hráčky se mohly radovat ze zisku cenného bodu. V nedělní dohrávce se představily hráčky Spartaku Přerov v Duchcově. Ve vyrovnaném utkání nakonec zůstaly oba body v Duchcově. V dramatické koncovce se štěstí přiklonilo na stranu domácího celku, který porazil v celkovém součtu o jednu kuželku víc jak jejich soupeřky. Přerovské hráčky vedou tabulku s náskokem jednoho bodu na pražskou Slavii a o všem se bude rozhodovat v příštím kole, ve kterém se na přerovské kuželně utkaji oba celky z čela tabulky. Souboj o záchranu se pomalu vyjasňuje. SKK Jičín i Sokol Husovice vyšly v tomto kole naprázdno. Jičín nestačil doma na KC Zlín a Sokol Husovice prohrály v České Třebové. Domácí hráčky se díky této výhře odpoutaly na odskok pěti bodů od sestupových příček a to by jim mělo s největší pravděpodobností stačit.

Šestistovka padla v tomto kole jediná. Zasloužila se o ni hráčka Spartaku Přerov Kamila Katzerová, která dosáhla výkonu 645 poražených kuželek. Dosáhla tak nejlepšího výkonu letošního ročníku, když o jednu kuželku překonala výkon Veroniky Petrov z 3. kola soutěže.

Pořadí jednotlivkyň vede i nadále Veronika Petrov z Konstruktivy Praha průměrem 572. Pořadí dle zisku bodů pro družstvo rovněž nedoznalo změn. Vede Jana Račková ze Slavie Praha.

Výpis utkání celků v boji o mistrovský titul

  20. kolo 21. kolo 22. kolo
TJ Spartak Přerov KK Slavia Praha KK Zábřeh SKK Náchod
KK Slavia Praha TJ Spartak Přerov KC Zlín TJ Sokol Husovice

Výpis utkání celků ohrožených sestupem

  20. kolo 21. kolo 22. kolo
TJ Lok. Česká Třebová TJ Sokol Duchcov KK Blansko TJ Valašské Meziříčí
SKK Jičín TJ Sokol Husovice TJ Sokol Duchcov KK Blansko
TJ Sokol Husovice SKK Jičín KK Konstruktiva Praha KK Slavia Praha

Tučně vyznačené zápasy hrají družstva doma.

Datum: 8. 3. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa