ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 17. kolo soutěže

Slavia Praha vede tabulku s náskokem dvou bodů na Spartak Přerov. Ten má stále dvě utkání k dobru.

Uplynulé kolo přineslo čtyři výhry pro domácí. Hostující celky se radovaly v tomto kole ze dvou vítězství. Shodou okolností přišly o domácí body dvě družstva ohrožená sestupem. SKK Jičín nestačil na SKK Náchod a Lokomotiva Česká Třebová podlehla Spartaku Přerov. Další z kandidátů na sestup, Sokol Husovice, hrál v Duchcově. Husovice zahrály hodně špatně a zcela po zásluze si odvážejí kanára po prohře 8:0. V domácím prostředí nezaváhala Konstruktiva. Přehrála KK Zábřeh 6:2 a zbývající utkání již jeho hráčky mohou hrát v klidu. Rozdíl šesti bodů od sestupových příček je víc než dostačující. Slavia Praha hostila v tomto kole TJ Valašské Meziříčí. Nepodala nijak oslňující výkon, ale na soupeřky, které v Praze rovněž nijak neoslnily, to stačilo. Pouze výkony Jany Račkové 582, Kristýny Strouhalové 573 a hostující Markéty Jandíkové 576 snesou přísnější kriteria. KK Blansko hostilo KC Zlín. Hostující celek sice držel s domácími hráčkami krok v zisku bodů, ale na poražené kuželky zcela propadl.

V tomto kole zdolaly hráčky sedm šestistovek. Nejlepší výkon dosáhla Lucie Nevřivová v Blansku 629. V Jičíně porazila domácí Monika Hercíková 627 a dvě náchodské hráčky rovněž zdolaly šestistovku, Martina Hrdinová 617 a Aneta Cvejnová 603. V České Třebové porazila hráčka Spartaku Přerov Kateřina Fajdeková vynikajících 625 kuželek. V Duchcově se to podařilo dvěma domácím hráčkám. Simona Koutníková porazila 610 kuželek a Markéta Hofmanová 609 kolků.

Čelo pořadí jednotlivkyň nedoznalo po sedmnáctém kole změn. Vede Veronika Petrov z Konstruktivy Praha průměrem 574,2, na druhé místo se posunula Martina Hrdinová z Náchoda (567,3) a až na třetím je po slabších výkonech v Praze hráčka TJ Valašského Meziříčí Markéta Jandíková průměrem 566,8. Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí klesla z druhého místa na pátou příčku. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede i nadále Jana Račková ze Slavie Praha s náskokem bodu na Martinu Hrdinovou z SKK Náchod. Třetí Gabriela Helisová ze Spartaku Přerov ztrácí na první příčku 2,5 bodu.

Datum: 22. 2. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa