ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 8. kolo soutěže

Spartak Přerov i po osmém kole drží vedení v tabulce. Lokomotiva Česká Třebová uhrála první výhru v soutěži po výhře v Husovicích.

Osmé kolo přineslo dvě výhry pro hostující celky a čtyřikrát se z vítězství radovaly domácí. Slavie Praha zvítězila v Náchodě. Po dvě třetiny utkání měly navrch domácí hráčky. Obrat nastal až v závěru na první dráze, kde domácí prohrály 49 kuželek, a to se s nimi vezlo až do konce. V dalším průběhu prohrály dalších 49 kuželek a bylo rozhodnuto. V Husovicích vzaly body domácím hráčky posledního celku tabulky. Lokomotiva Česká Třebová si tak překvapivě připsala na své konto první vítězství v soutěži. Hostující hráčky zaskočily domácí celek hned v úvodu utkání ziskem dvou bodů a zásluhou výborného výkonu Lucie Kaucké (578) získaly vedení o 60 kuželek a to již nepustily. TJ Valašské Meziříčí přehrálo doma KK Zábřeh a stále drží kontakt s čelem tabulky. Vedoucí Spartak Přerov přehrál doma poměrně hladce Konstruktivu Praha. Na kuželně ve Zlíně to v tomto kole moc nepadalo. Všechny hráčky se propadly do červených čísel. Sedm výkonů zůstalo pod pětistovkou. Při shodném zisku bodů ze hry rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě víc domácí hráčky. V Duchcově domácí hráčky získaly povinné domácí body, ale měly to hodně nahnuté. Výborné výkony koncových hráček domácího celku nakonec zajistily Duchcovu zisk dvou bodů.

Šestistovka v tomto kole žádná nepadla. Nejblíže byla v Náchodě Martina Hrdinová výkonem 587 poražených kuželek. O dvě méně porazila Natálie Topičová ve Valašském Meziříčí a Michaela Sedláčková v Přerově. Pořadí jednotlivkyň doznalo změnu díky tomu, že z pořadí vypadla Naďa Dobešová. Do čele se posunula Jitka Killarová z KK Zábřeh (563,3). Těsně za ní je na druhém místě Kristýna Strouhalová ze Slavie Praha (562,1) a Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí (560,6). V pořadí dle zisku bodu pro družstvo jsou stále tři hráčky se 100% úspěšností. Pořadí vedou hráčky Slavie Praha Kristýna Strouhalová před Janou Račkovou. Třetí Vendula Šebková z TJ Valašského Meziříčí má na svém kontě jednu prohru. 100% úspěšnost má ještě na desátém místě Dana Adamů z SKK Náchod. Ta odehrála pouze pět utkání.

Datum: 9. 11. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa