ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 6. kolo soutěže

Hostující celky v šestém kole bez zisku bodů. Do čela tabulky postoupili hráči Sokola Husovice. Sokol Kolín uhrál první body.

Domácí celky měly opět v tomto kole navrch. Dokázaly zvítězit ve všech zápasech. Hostům nedarovaly ani bod. SKK Vrchlabí, které v minulém kole doma excelovalo, zcela propadlo v Luhačovicích. Z Luhačovic si jeho hráči odvážejí kanára po prohře 8:0. Sokol Kolín uhrál v domácím prostředí první dva body nad po minulém kole vedoucím celkem tabulky SKK Rokycany. Slavoj Praha nestačil na TJ Valašské Meziříčí. O vítězi rozhodly poražené kuželky. Červený Kostelec – SKK Náchod přehrál bez větších problémů Centropen Dačice a HKK Olomouc si poradil s Baníkem Stříbro. Brněnské derby bylo na zisk bodů ze hry vyrovnané. Hosté drželi krok na poražené kuželky do poslední dráhy ve střední části utkání, kde domácí navýšili náskok na 119 kuželek a na to Moravská Slávie nedokázala v závěru odpovědět.

Do čela tabulky po šestém kole postoupily Husovice, které v brněnském derby porazily Moravskou Slávii 5:3. Husovice mají na čele tabulky náskok jednoho bodu na druhé Rokycany a dvou na Sokol Luhačovice. Až čtvrtý je Slavoj Praha, který ztrácí na vedoucí celek rovněž dva body. Na konci tabulky na sestupových pozicích i přes výhry ohrožených družstev se pořadí nezměnilo. Předposlední TJ Valašské Meziříčí drží náskok dvou bodů na poslední Sokol Kolín.

Šestistovek padlo v tomto kole patnáct. Nejlepší výkon zaznamenal hráč HKK Olomouc Radek Havran, který porazil 653 kuželek. Těsně za tímto výkonem zaostal Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice, na domácí dráze porazil 650 kuželek. V pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů má stále jedenáct hráčů průměr vyšší jak šest set. Vede Martin Vaněk z HKK Olomouc (615,8) pronásledovaný Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice (607,7) a Jiřím Bartoníčkem z SKK Vrchlabí (606,8). V pořadí dle získaných bodů pro družstvo po tomto kole 100% úspěšnost silně prořídla. Z hráčů, kteří odehráli víc jak polovinu utkání, mají na svém kontě 100% úspěšnost již jen dva hráči. Pořadí vede Michal Markus ze Sokola Luhačovice před Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice.

Datum: 26. 10. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa