ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

5. ročník Mezinárodního mistrovství neregistrovaných na 120 hs

Dne 18. 10. 2014 se na kuželně TJ Spartak Přerov uskutečnil turnaj mezi dvěma nejlepšími slovenskými a českými týmy o titul mezinárodního mistra.

Skutečnost, že nad průběhem akce převzal záštitu náměstek hejtmana Olomouckého kraje, pan Radovan Rašťák, podtrhla důležitost, kterou si tato akce získala.

Předcházející ročníky určily zajímavou tradici, že vyhrávají hosté. Byla porušena pouze vloni, kdy v Trnavě zvítězili domácí hráči ZF SACHS Trnava. Domácí ČD UZEL Přerov však nenavázal na úspěch Trnaváků a musel se spokojit „až“ s druhým místem, takže tradice pokračuje. Hosté z TRAKTORU PODSKALA SUČANY nedali nikomu šanci a zvítězili pohodlným náskokem 93 shozených kolků. Třetí místo obsadilo další družstvo ze Sučan, OBEC Sučany, před oslabenými Š+Š z Rychnova nad Kněžnou. Mládí tak triumfovalo nad zkušeností, když TRAKTOR měl průměrný věk 36 a UZEL 55 let.

O společenské úrovni již byla řeč a sportovní ji jen potvrdila. Celkem 2230 bodů vítězného družstva a průměr 557,5 bodů na jednotlivce je již výkon, za který se nemusí stydět i někteří prvoligoví. Třikrát padla 200 bodová hranice v dorážce, takže suma sumárum „dalo se na to koukat“. A perlička na závěr, Tonda Příhoda z UZLU se v třetí třicítce trápil až do 25. hodu. Jeho závěr 4× devět a šest mu dal na posledních pět hodů 42 bodů a pomohl ke kuriozitě 69 do plných a 69 dorážky.

Další již 6. ročník se uskuteční na Slovensku a i když se možná neprobojujeme s týmem, určitě rád přijedu.

František Hnilica

Mezinárodní mistrovství neregistrovaných (18. 10. 2014, Přerov)
Datum: 24. 10. 2014 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica