ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 2. kolo soutěže

Po druhém kole zůstávají bez porážky Sokol Luhačovice a Slavoj Praha.

Ve druhém kole uhrály hostující týmy tři body. MS Brno vyhrála v Kolíně a odčinila tak domácí porážku z prvního kola. SKK Vrchlabí si odváží cenný bod z Rokycan. Po druhém kole drží neporazitelnost již jen dva týmy, a to Sokol Luhačovice a Slavoj Praha. Na body zatím nedosáhla rovněž dvě družstva, a to Baník Stříbro Klokani a Sokol Kolín.

Druhé kolo nebylo na šestistovky uspěšné jako to první. Padlo jich celkem patnáct. Největší zásluhu na tom mají utkání v Rokycanech a v Náchodě, kde hráči překonali hranici šestiset poražených kuželek ve čtyřech náhozech. Nejlepší výkon kola zahrál v Luhačovicích nestárnoucí Pavel Kubálek, který porazil 620 kuželek. Velkou měrou podpořil výhru Moravské Slávie Brno v Kolíně druhým výkonem kola Ondřej Němec, dosáhl 616 poražených kuželek. Třetí nejlepší výkon kola uhrál Štěpán Schuster z TJ Červeného Kostelce – SKK Náchod výkonem 615 a posunul se na vedoucí příčku v pořadí jednotlivců.

Hráči Centropenu Dačice drželi dlouho s domácím Valašským Meziříčím krok. Závěr utkání však neustáli. K otočení negativního vývoje nepomohlo ani vystřídání na poslední dráhu, kde Pavla Kabelku nahradil Vašek Zajíc. Nejlepší výkon v utkání zaznamenal hostující hráč Tomáš Bártů výkonem 606 poražených kuželek.

Dramatické utkání se hrálo v Rokycanech, kde domácí tým přivítal hráče SKK Vrchlabí, kteří v prvním kole vyšli doma na prázdno. Hosté měli utkání fantasticky rozehrané. Před závěrem vedli 4:0 při náskoku 73 kuželek. Závěr utkání zvládli domácí dotahováci na jedničku. Hned na první dráze stáhli 54 kuželek a v dramatickém závěru nakonec pro domácí celek zachránili remízu. V utkání padly čtyři šestistovky. Domácí i hostující hráči pokořili tuto hranici dvakrát. Nejlépe zahrál domácí Jan Endršt, který porazil 611 kuželek.

Slavoj Praha ve svém prvním domácím utkání sezóny získal plný počet bodů. Po výborné úvodní části utkání, kde domácí hráči získali důležitý náskok, domácí v dalším průběhu mírně polevili, ale na celkovou výhru to stačilo. V utkání se dařilo zejména hostujícímu Jiřímu Balounovi, který porazil 613 kuželek, a to byl nejlepší výkon v utkání.

Sokol Kolín hostil Moravskou Slávii Brno a na své soupeře tentokrát nestačil. Hosté začali zásluhou Miroslava Milana a Ondřeje Němce ve velkém stylu. Uhráli oba body, 107 kuželek k dobru a na to nebyli domácí hráči schopni odpovědět. Čestný bod homácího družstva uhrál až v závěru utkání Roman Weiss výkonem 580 poražených kuželek.

Červený Kostelec – SKK Náchod hostil loňského přeborníka Sokol Husovice. Hosté v Náchodě umí zahrát a to potvrdili i letos, ale na vysoko vyrovnaný výkon domácích hráčů tentokrát nestačili. Po bodově vyrovnaném úvodu ovládli domácí hráči střed zápasu ziskem dvou bodů a do závěru měli navrch. Závěr utkání ustáli a zcela zaslouženě zvítězili. V po sportovní stránce výborném utkání měl jediný problém vedoucí hostujícího družstva, který ne zcela korektní připomínkou v zápise zatěžuje zbytečně STK. Dlouholetý činovník by si měl uvědomit, že pravidla jsou od toho, aby se dodržovala a přenášet nepředložení registračních průkazů z dopoledního utkání do druhého je zcela nakompetentní. Na dresu, pokud s tím např. majitel klubu, kterého na dresu uvedu, souhlasí, můžu mít co chci, pokud se nejedná o reklamu alkoholu a cigaret, třeba FC Barcelona.

Hráči Sokola Luhačovice ve druhém kole soutěže zcela jasně dominovali na domácí dráze proti nováčkovi soutěže HKK Olomouc. Pro hosty uhrál jediný bod v utkání Ladislav Stárek hned v úvodní části utkání a to bylo ze strany hostujícího celku vše. Ve výborné formě se představil nestárnoucí Pavel Kubálek, který porazil vynikajících 620 kuželek.

Datum: 21. 9. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa