ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 1. kolo soutěže

V úvodním kole padlo 29 šestistovek. Nejlepší výkon Martin Vaněk z HKK Olomouc – 641 poražených kuželek.

V úvodním kole soutěže padl rekordní počet šestistovek. Hráči překonali šestistovku 29×. Na kuželnách v Olomouci, Vrchlabí a Moravské Slávii se to hráčům podařilo sedmkrát. Domácí hráči dosáhli tohoto výkonu 15×, hosté pokořili šestistovku 14×. Nejlepší výkon kola má na svém kontě hráč HKK Olomouc Martin Vaněk, který porazil 641 kuželek. Jen o jednu kuželku méně porazili Jiří Bartoníček z SKK Vrchlabí a Michal Pytlík z SKK Rokycany. Třetí nejlepší výkon kola dosáhl hráč HKK Olomouc Ladislav Stárek s 639 poraženými kuželkami.

Hosté si v prvním kole odvážejí tři vítězství. Druhou porážku v domácím prostředí po novém nástupu do nejvyšší soutěže v loňském roce utrpěli hráči Moravské Slávii Brno. V posledním kole minulého ročníku podlehli SKK Rokycanům, teď se na ně vytáhl Slavoj Praha, který zásluhou výborných výkonů Zdeňka Gartuse a Petra Pavlíka v úvodu utkání šel do vedení. Domácí hráči v dalším průběhu utkání bojovali, ale mírný náskok hostujícího celku se jim již nepodařilo eliminovat. Na kontě Slavoje zůstalo nakonec plus 14 kuželek a ty znamenaly těsnou výhru.

Další výhru hostujícího celku v tomto kole zaznamenali hráči Centropenu Dačice na drahách staronového účastníka nejvyšší soutěže SKK Vrchlabí. Dačicím se ve Vrchlabí dařilo. Pět hráčů dosáhlo výkonu nad šest set poražených kuželek. Hostujícímu celku vyšla na jedničku střední část utkání, kde Tomáš Bártů s Petrem Žahourkem nedala domácím hráčům šanci. Náskok, který hostující hráči vybojovali, již neměli šanci domácí dotahováci Martin Hobl a Michal Rolf odmazat.

Třetí výhru hostujícího celku uhráli hráči SKK Rokycany ve Stříbře, kam se přesunul zaklad týmu Jiskra Kovářská. Hostující celek byl v utkání lepší a zaslouženě zvítězil.

Na domácích kuželnách se dařilo mistrovskému celku z Husovic a Sokolu Luhačovice. Oba celky vyhrály shodně 7:1 a jsou po prvním kole na čele tabulky. Hráči Sokola Husovice hostili Sokol Kolín a v tomto utkání nepotřebovali na odevzdaného soupeře podat nijak zázračný výkon. Sokolu Luhačovice se první utkání nového ročníku vydařilo. Čtyři jeho hráči pokořili šestistovku a po vyrovnané úvodní části utkání nedali hostujícímu celku z Valašského Meziříčí žádnou šanci na případný úspěch.

Nováček nejvyšší soutěže HKK Olomouc hostil v podstatě také nováčka soutěže Červený Kostelec – SKK Náchod. Při pohledu na soupisku nezůstal v kádru kámen na kameni. Hostující celek nezahrál špatně. Držel s domácími krok. V utkání padlo sedm šestistovek. Oba týmy dosáhly nejvyšší výkony kola z pohledu družstva. Hostujícímu celku nakonec v dramatickém utkání chyběly body i poražené kuželky. Hráči Č. Kostelce – SKK Náchod stáhli náskok domácího celku na konečných 16 kuželek a na zisk bodu tak nedotáhli. Nutno podotknout, že na pomocné body byli hosté lepší a to poměrem 11:13.

Datum: 14. 9. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa