ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Jubilejní XXX. ročník Memoriálu Františka Nocara

Na kutnohorské kuželně se odehrál již 30. ročník Memoriálu Františka Nocara. V disciplíně 1×120 hodů sdružených bojovalo o co nejlepší umístění osm desítek kuželkářů.

V letošním ročníku hráli prim prvoligoví hráči. Zvítězil celkem přesvědčivě Michal Rolf z SKK Vrchlabí, který jako jediný pokořil šestistovku – 606 kuželek. O druhé místo svedli tuhý boj kolínští hráči Roman Weiss a Filip Dejda. Posledním hodem strhnul vítězství na svou stranu Roman Weiss, který porazil 584 kuželek, jen o jednu kuželku méně nahrál na třetím místě Filip Dejda. Čtvrté místo obsadil Aleš Košnar z KK SDS Sadská výkonem 574 kuželek a na pátém místě se umístil nejlepší kutnohorský hráč Leoš Vobořil za 561 poražených kuželek.

Mezi ženami dominovaly prvoligové hráčky mistrovského celku KK Slavia Praha. Zvítězila Jana Račková výkonem 528 kuželek, na druhém místě byla její oddílová kolegyně kolínská Vlasta Kohoutová, která porazila o tři kuželky méně, 525 kuželek. Na třetím místě se umístila druholigová Anna Sailerová z SK Žižkov za výkon 522 poražených kuželek.

Ve společné kategorii dorostenců a dorostenek zvítězil domácí Vojtěch Kosina výkonem 512 poražených kuželek.

Velice nás potěšila hojná účast kuželkářů neregistrovaných. Nejlepší Martin Vekrbauer dosáhl výkonu 535 kuželek, což v celkovém pořadí všech zúčastněných znamenalo překrásné 14. místo.

Jednou z aktivit mnoha kuželkářských klubů a oddílů je organizování turnajů a dlouhodobých soutěží pro neregistrované kuželkáře, tedy partičky přátel ze zaměstnání, jiných sportovních klubů, rodinných družstev apod. Kuželkářský oddíl TJ Sparta Kutná Hora se hodlá k této aktivitě připojit a uspořádat Turnaj neregistrovaných. Zájemci o tento sport nás mohou kontaktovat, informace budou zveřejňovány na našich webových stránkách www.kuzelkykh.webnode.cz, kde najdete i podrobné výsledky letošního turnaje.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tuto soutěž a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

Datum: 30. 6. 2014 | Sekce: Turnaje | Autor: Jiří Halfar