ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MČR neregistrovaných kuželkářů 2014

Letošní, v pořadí již osmý, ročník provázela nejen vysoká účast přihlášených družstev, ale i výborné výsledky účastníků. Ve čtyřech kvalifikačních místech bojovalo 73 přihlášených družstev o 26 míst samotného finálového turnaje.

V systému 2×30 HS byly nejlepší výkony k vidění ve Valticích, kde padly tři třístovky. Ale i na ostatních v Praze na Žižkově, v Kutné Hoře a v Horním Benešově přinesly nejen kvalitu, ale i drama. Kvalifikace již naznačily, že si v letošním roce tzv. „odboráři“ svoji vrcholovou soutěž užijí a v Hořicích stráví napínavé dva dny plné urputných bojů.

Na padavé kuželně v Podkrkonoší předvedla nejzajímavější nához čtveřice Marcel Gusty (ZLT Auto Krnov), František Hnilica (ČD Uzel Přerov), Jindřich Cahlík (Wydlack Valmez) a Vladimír Krupa (KOS Krnov), kteří v jedné lajně dosáhli výsledků 308, 300, 309 a 287 bodů. V posledním bloku dosáhla na tří stovkovou hranici Iva Horáková (H-Kompet Česká Třebová) výkonem 305 shozených kuželek. Družstva se seřadila v pořadí: 1. ČD Uzel (1129), 2. Wydlac Valmez (1117), 3. Krákorávi Náchod (1107), 4. H-Komplet (1095).

A v druhém dni se opět děly věci! Zdeněk Měkota (Basket Hořice) 310 – nejlepší nához z obou dní, Karel Moravec (Š+Š Rychnov nad Kněžnou) 300 – ten svým výkonem „nakopnul“ spoluhráče. Vyvrcholením dne byl pak výkon Ivy Horákové, která další třístovkou, tentokrát 306, prokázala nejlepší formu a byla nejlepší mezi všemi. Bohužel družstvu H-Komplet pomohla „jen“ ke třetímu místu. Trochu jednodušší práci měl tradiční zadák Uzlu Petr Šístek. V závěrečném náhozu měl nejlepší výchozí pozici, udržet asi 40 kolků, zvládl to perfektně a po pěti letech vrátil ČD Uzlu Prerov titul. Uzel měl jako jediný v obou dnech výkony přes 1100 bodů a zvítězil zaslouženě. Poprvé v soutěži se výkony obou dní sečítaly dohromady.

Nerad píši negativa, držím se určité zásady, když mi to nejde ve hře, nerad si o tom ještě někde přečtu, ale nedá mi to, abych se nezmínil o smůle kluků z Valmezu i dopraváků Liberce a Jablonce nad Nisou. Z druhého resp. pátého místa po prvním dni propadli na místo čtrnácté a šestnácté. Pořekadlo, „je to kulaté“ se plně projevilo. Snad to bude mít i pozitivum a v dalších letech se tato zkušenost projeví v lepších výkonech.

MČR neregistrovaných kuželkářů 2014
Datum: 12. 6. 2014 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica