ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Domácí šampionát posunul české reprezentanty výše ve světovém pořadí

Z dvaadvacátého na čtvrté místo světového žebříčku vyšvihlo Lucii Vaverkovou její úspěšné vystoupení na Mistrovství světa v kuželkách v Brně. Za Němku Sinu Beisser, Rumunku Ioanu Vaidahazan a Slovinku Barbaru Fidel ji přitom posunuly v souhrnu vůbec nejlepší výsledky na šampionátu mezi ženami.

Za titul mistryně světa ve sprintu a za semifinálovou účast v hlavní disciplíně na 120 hs získala rosická kuželkářka celkem 2500 bodů. Druhou Češkou ve světové dvacítce je Hana Wiedermannová, která je s přísunem 1245 bodů z mistrovství aktuálně na 18. místě. Její sestra Dana, jež se v Brně blýskla nejlepším výkonem v kvalifikaci a dále účastí ve čtvrtfinále, je s celkovými 1690 body pětadvacátá. Renáta Navrkalová je nyní na 34. místě (1220 bodů), Olga Bučková na 41. místě (930 bodů) a Alena Kantnerová na 48. místě (715 bodů).

Mezi muži vede aktuální žebříček nový světový rekordman Tamás Kiss z Maďarska, který získal za svou spanilou jízdu v Brně, ozdobenou výkonem 734 kuželek v disciplíně 120 hs, celkem 2750 bodů. Přeskočil tak nejen srbského reprezentanta Vilmoše Zavarka. Největším cestovatelem světovým pořadím je ale týmový kolega Kisse a zlatý z královské disciplíny Levante Kakuk. Zatímco před mistrovstvím figuroval na 22. místě, 2350 bodů z Brna za titul mistra světa jej posunulo mezi mužskou konkurencí na šesté místo. Ze tří Čechů, kteří se představili v Brně, je momentálně nejvýše v žebříčku 46. Jan Kotyza, následovaný Radkem Hejhalem a Miroslavem Jelínkem na 60. resp. 61. místě.

Datum: 9. 6. 2014 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jana Pokorná