ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Májový turnaj krajských výběrů žáků 2014 je již historií

O víkendu se v Pelhřimově uskutečnil již 9. ročník tohoto žákovského klání. Oproti loňskému ročníku došlo k výrazné hráčské obměně v družstvech jednotlivých krajů. Řada loňských účastníků přešla do dorostenecké kategorie a pro většinu těch, kteří zaujali jejich místa v krajských výběrech, to byla první zkušenost s „velkou akcí“. Ani tato hráčská obměna neubrala na kvalitě a na tradičně dobré a přátelské atmosféře.

V rámci poháru proběhla slavnostní událost, kdy delegát ČKA předal panu Václavu Novotnému bronzovou plaketu „Za zásluhy o rozvoj kuželkářského sportu“, která mu byla udělena při příležitosti jeho významného životního jubilea.  Pan Novotný, je mimo jiné  dlouholetým příznivcem a organizátorem Májového poháru. O to víc nás potěšilo, že mu ocenění bylo předáno právě při této akci.

Májového poháru se zúčastnilo 13 krajů. Chyběl pouze kraj Liberecký, kde se bohužel dlouhodobě práce s mládeží nedaří. Soutěž čtyřčlenných družstev na 4x60 HS vyhrálo družstvo Zlínského kraje, které jako jediné pokořilo 1000 poražených kuželek a mělo ve svém středu Ondřeje Pitruna, který předvedl nejhodnotnější výsledek dne, kdy porazil 297 kuželek.      V děvčatech předvedla nejlepší výkon Karolína Kovaříková, která porazila 272 kuželek. Po celý víkend se však nejvíce dařilo Královéhradeckému kraji, 3.místo v družstvech a 1.místo v tandemech a Jihomoravskému kraji, který získal 2.místo v družstvech a 3.místo v tandemech.

Při slavnostním zahájení z úst místostarosty města Pelhřimova zaznělo velké poděkování těm, kteří se o mládež starají a věnují jim svůj volný čas. K tomuto poděkování bych se touto cestou chtěl ještě jednou připojit a samozřejmě připojit i poděkování celému kolektivu organizátorů Májového poháru, rozhodčím a kuželkářskému klubu Spartak Pelhřimov. Jak bylo patrné, nejvíc si to užívali hráči a hráčky a všichni se už těší na jubilejní 10. ročník, který se opět uskuteční na drahách Spartaku Pelhřimov.

Zdeněk Jaroš
předseda KM ČKA

Datum: 15. 5. 2014 | Sekce: Mládež | Autor: Zdeněk Jaroš