ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Brněnský deník: Kuželkáři Husovic slaví Nagano. Mají titul

Dvanáctileté čekání skončilo. Kuželkáři Sokola Husovice se poprvé v historii stali mistry republiky. S čtyřbodovým náskokem před Rokycany. „Husovice mají svoje Nagano,“ přirovnal předseda brněnského klubu Tomáš Baranyi vítězství k triumfu českých hokejistů na olympijských hrách 1998.

Premiérového prvenství se husovičtí kuželkáři dočkali po předloňské druhé příčce a loňském čtvrtém místě. „Je to pro nás neuvěřitelný úspěch po letech snažení. Před dvěma roky jsme zkonsolidovali družstvo a pomohl nám návrat Josefa Bašného, s nímž jsme tým tvořili,“ zmínil jednoho ze strůjců historického titulu.

Husovice rozhodly o triumfu už kolo před koncem soutěže po vítězství 6:2 v Přerově. V sobotu v domácí kuželně uzavřely prvoligový ročník jasnou výhrou 7:1 s týmem Jiskra Kovářská.

Z 22 kol prohrály pětkrát. „Minulý rok jsme v závěru zkolabovali, tentokrát jsme taky tři kola propadli, ale pak se mančaft zvedl a klíčová utkání zvládl,“ oddechl si Baranyi.

Úspěšnou sezonu brněnských kuželkářů podtrhla Moravská Slávia. Nováček soutěže skončil čtvrtý o bod za Náchodem. Přitom sahal po medaili, na kterou čeká patnáct let. Jenže porážka 0:8 v kuželně Jiskry Kovářské a především domácí prohra 3:5 s Rokycany je o ni připravila.

Až v závěrečném kole navíc kuželkáři Moravské Slávie přišli o domácí neporazitelnost. „Do posledního zápasu jsme sahali po medaili, ovšem i čtvrté místo je obrovský úspěch pro náš klub i brněnské kuželky vůbec,“ prohlásil předseda Moravské Slávie Jan Bernatík.

TJ Sokol Husovice – vítěz 1. KLM 2013/14

TJ Sokol Husovice – vítěz 1. KLM 2013/14

Datum: 17. 4. 2014 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Jaroslav Kára