ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 22. kolo soutěže

Slavia Praha získala osmnáctý mistrovský titul. Soutěž opouští Sokol Spořice. Druhým sestupujícím jsou hráčky SKK Jičín. V Jičíně o ligovou příslušnost nepřijdou. Jičínské béčko vyhrálo 2. KLZ A.

Je dobojováno. Osmnáctý mistrovský titul získaly hráčky Slavie Praha, od roku 2007 nepřetržitě. Nejvyšší soutěž opouští Sokol Spořice. SKK Jičín skončil na druhém sestupovém místě. 2. KLZ A vyhrálo béčko Jičína a díky tomu Jičín o ligovou příslušnost nepřijde. Druhé volné místo nahradí Lokomotiva Česká Třebová.

Poslední kolo rozhodlo o zisku mistrovského titulu. Po výhře nad KK Zábřehem 5:3 vybojovaly mistrovský titul hráčky Slavie Praha. Úvod utkání v Praze vyzněl jasně ve prospěch domácího celku. Výborně zahrála Jana Račková. Pokořila šestistovku výkonem 601. Skvěle ji sekundovala Jana Kohoutová. Domácí hráčky získaly oba body a náskok 136 kuželek. V dalším průběhu sice hostující hráčky stav utkání na body srovnaly, ale ztráta poražených kuželek byla stále velká. V závěru uhrála bod Vladimíra Šťastná a bylo rozhodnuto. Domácí hráčky mohly slavit zisk osmnáctého titulu. Hráčky TJ Vlašského Meziříčí nestačily doma na Spartak Přerov a skončily v tabulce na druhém místě. Bronzové medaile získaly hráčky Spartaku Přerov.

V posledním kole soutěže padly dvě šestistovky. Zasloužily se o ně Pavlína Procházková ze Sokola Husovice. Ta na domácí dráze porazila vynikajících 608 kuželek. Druhou šestistovku zahrála Jana Račková v Praze, kde dosáhla výkonu 601.

Pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů nedoznalo na čele po posledním kole změn. Vedení udržela Naďa Dobešová ze Slavie Praha průměrem 565,1. Druhou a třetí příčku obsadily hráčky TJ Valašského Meziříčí v pořadí Natálie Topičová a Alena Kantnerová. Závěrečné kolo zamíchalo pořadím dle získaných bodů pro družstvo. Doposud vedoucí hráčka Bohdana Jankových prohrála svůj duel v Husovicích a propadla se až na třetí místo. Na první příčku se po posledním kole prosadila Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí. Druhou příčku obsadila se ztrátou půl bodu hráčka KK Blanska Zdeňka Ševčíková.

KK Slavia Praha – vítěz 1. KLZ 2013/14

KK Slavia Praha – vítěz 1. KLZ 2013/14

Datum: 13. 4. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa