ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 16. kolo soutěže

Vedoucí celky tabulky s plným bodovým ziskem. Ztráta KK Blanska ve Zlíně. Výborný výkon Jany Holubové v Přerově. Nejlepší výkon kola 624 poražených kuželek.

Hostující celky uhrály v tomto kole pouze jedinou výhru. Zasloužily se o ni hráčky mistrovského celku Slavie Praha, když dokázaly zvítězit v Duchcově. Domácí hráčky tak utrpěly první domácí prohru v tomto ligovém ročníku. Ve zbývajících utkáních se radovaly ze zisku bodů domácí celky.

V tomto kole byly pokořeny dvě šestistovky. Zasloužily se o ně v domácím prostředí hráčky Spartaku Přerov. Jana Holubová porazila v utkání proti SKK Náchod 624 kuželek a Gabriela Helisová 605 kuželek. V pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů vystřídala doposud vedoucí Naďu Dobešovou ze Slavie Praha, po slabším výkonu v Duchcově, Alena Kantnerová z TJ Valašského Meziříčí. Ta vede pořadí o 0,1. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede Bohdana Jankových z KC Zlín před Zdeňkou Ševčíkovou z KK Blansko. Obě mají na svém kontě dvě prohry.

Slavia Praha zajížděla ke svému dalšímu utkání do Duchcova. Úvod utkání hostujícím hráčkám vyšel. Jana Račková po nejlepším výkonu v zápase, kde porazila 586 kuželek, jasně brala bod. Druhý povinný bod pro hostující celek uhrála Naďa Dobešová i přesto, že se ji tentokrát moc nedařilo. Ve střední části domácí celek srovnal stav utkání na 2:2. Ztráta v poražených kuželkách byla stále příliš velká. Závěr utkání opět vyšel hostujícímu celku. Domácí dvojice zahrála hluboko pod svoje možnosti a to znamenalo poměrně jasnou výhru pro pražskou Slavii.

V utkání družstev ohrožených sestupem hostily Husovice družstvo Sokola Spořice. Domácí hráčky od úvodních hodů braly body a nahrávaly kuželky. Po úvodu vedly 2:0 s plus 82 kuželkami. Ve střední části utkání uhrála pro Spořice bod Renata Rybářová, ale ztráta v poražených kuželkách byla stále velká. V závěru domácí hráčky polevily a dovolily hostujícímu celku stáhnout náskok až na konečných 17 kuželek. Na víc již hráčky Sokola Spořice neměly, a tak body zůstaly doma.

KC Zlín hostil KK Blansko, družstvo, které v jarní části soutěže zatím neprohrálo. Rovněž ve Zlíně se utkání vyvíjelo v jejich prospěch. Před závěrečnou fázi utkání vedlo Blansko 3:1 při náskoku 93 kuželek. Závěr utkání zkušené hráčky hostujícího celku nezvládly. Po i na zlínskou kuželnu podprůměrných výkonech propadly. Ztratily poměrně rychle náskok. Domácí hráčky zahrály naopak velmi dobře. Dvě dráhy před koncem stáhly náskok na nulu a pak již jen přidávaly poražené kuželky navrch.

Hráčky Spartaku Přerov nadaly hostujícímu Náchodu žádnou šanci na případný úspěch. Po vyrovnané úvodní části utkání přišla v dalším průběhu smršť v podobě dvou šestistovek přerovských hráček a nebylo o co hrát.

KK Zábřeh hostil pražskou Konstruktivu. Hostující hráčky držely s domácím celkem krok až do konce utkání, kde rozhodovaly poražené kuželky. O vítězství KK Zábřeh nakonec rozhodlo 17 kuželek, o které domácí porazily víc jak jejich soupeřky. Ještě před poslední dráhou byl rozdíl plus mínus nula.

V nedělním utkání získaly hráčky TJ Valašského Meziříčí dva povinné domácí body. Hráčky SKK Jičín sice získaly ze hry tři body, ale na poražené kuželky vyhrály jasně domácí hráčky.

Datum: 16. 2. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa