ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 15. kolo soutěže

I přes prohru drží Sokol Husovice na čele tabulky náskok čtyř bodů. Vynikající výkon Martina Sitty v Rokycanech. Porazil 661 kuželek.

Domácí družstva si připsala na svoje konto v tomto kole pět výher. Z hostujících celků pouze TJ Valašské Meziříčí zvítězilo překvapivě v Praze na drahách druhého celku tabulky Slavoje Praha po velmi dobrém výkonu 6:2. Slavoj klesl na třetí příčku a v příštím kole zajíždí do Brna na Moravskou Slávii, kde to opět nebude mít lehké. Vedoucí celek tabulky Sokol Husovice nestačil v tomto kole na předposlední Dačice. Domácí celek nezaváhal a díky této výhře se posunul na desátou příčku tabulky, kde vystřídal TJ Třebíč, která se propadla na jedenáctou příčku se shodným počtem bodů. Sokol Husovice stále drží na čele tabulky náskok čtyř bodů na své pronásledovatele. Na druhou příčku se posunul po domácí výhře ambiciozní celek z Rokycan.

V tomto kole se jednotlivci činili. Padlo celkem 16 šestistovek. Na kuželně v Rokycanech a v Náchodě dokonce po šesti. Nejlepší výkon kola a druhý letošního ročníku zahrál Martin Sitta, posila Spartaku Přerov. Jeho družstvu ani výborných 661 poražených kuželek nepomohlo k zisku bodů. Druhý nejlepší výkon kola 631 zahrál v Rokycanech domácí Vojtěch Špelina  a Filip Dejda v Kolíně. O dvě kuželky výkonem 629 byl v Náchodě horší hráč TJ Třebíč Robet Pevný. Vedení v pořadí jednotlivců vede stále Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha. Na druhém místě po tomto kole vystřídal Zdeňka Vymazala ze Sokola Husovice kolínský Filip Dejda. Čelo pořadí jednotlivců v zisku bodů nedoznalo podstatných změn. Stále vede Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice jen díky vyššímu zisku pomocných bodů před Jiřím Mrlíkem ze Sokola Luhačovice.

Vedoucí celek tabulky zavítal k utkání tohoto kola na dráhy předposledního celku do Dačic. Po celé utkání měli hráči hostujícího celku mírně navrch. Závěrečnou dráhu však oba nezvládli. MilanBlecha, výkonem 156 na 116 kuželek Jiřího Radila, zajistil domácímu celku zisk velmi cenných bodů. Jiří Axman prohrál na body při lepším výkonu poražených kuželek.

Hráči TJ Valašského Meziříčí podali na rozdíl od domácího celku vyrovnaný výkon a zcela zaslouženě vyhráli, když kromě první dráhy stále na poražené kolky vedli. Velkou měrou přispěl k výhře hostujícího celku Radim Metelka, který v úvodu porazil výborných 610 kuželek.

SKK Rokycany hostily poslední celek tabulky Spartak Přerov. Domácí celek měl po celou dobu utkání navrch. Hostům uhrál jediný bod až v samotném závěru zápasu Martin Sitta. Zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 661 kuželek.

Moravská Slávia na domácí Sokol Kolín v tomto kole nestačila. Kolínští hráči hned po úvodu získali náskok 184 kuželek a nebylo v podstatě o co hrát.

Hráči TJ Třebíč nezačali v Náchodě vůbec špatně. Zásluhou dvou šestistovek v podání Jiřího Mikoláše a Roberta Pevného dokonce vedli na poražené kuželky. Ve střední části ztratili, nezískali ani bod. Závěr utkání si již domácí pohlídali a dovedli utkání do vítězného konce.

V Luhačovicích měli domácí hráči proti Jiskře Kovářské lepší vstup do utkání, kde si zásluhou Michala Markuse po výhře nad Michalem Dvořákem vytvořili důležitý náskok v poražených kuželkách za stavu 1:1. Hosté navíc ovládli střed utkání, kde brali po těsných výhrách oba body. Závěr zápasu byl hodně dramatický. Oba domácí hráči, Jiří Mrlík s Pavlem Kubálkem, nakonec dosáhli na zisk bodů a tím zajistili domácímu družstvu i celkové vítězství 5:3.

Datum: 9. 2. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa