ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 14. kolo soutěže

Sokol Husovice vedou tabulku po výhře nad Slavojem Praha s náskokem čtyř bodů.

Všechna utkání kola skončila výsledkem 6:2. Třikrát se z výhry radovaly domácí celky a třikrát hosté. Utkání, které určovalo postavení celků na čele tabulky, se hrálo v Brně, kde domácí Sokol Husovice hostil Slavoj Praha. Domácí nezaváhali a vedou tabulku již s náskokem čtyř bodů. Z družstev na konci tabulky se dařilo hráčům Centropenu Dačice, porazili Jiskru Kovářskou a ztrácí na nesestupovou příčku pouhé dva body.

Šestistovek padlo v tomto kole pouhých sedm. Nejlepší výkon zahrál Filip Dejda ze Sokola Kolín, který porazil 617 kuželek. Z medailových postů v pořadí jednotlivců vypadl po tomto kole Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovcice. Po nevýrazném výkonu v Přerově klesl na čtvrtou příčku. Vedení drží i po tomto kole Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha před Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice a na třetí příčku se posunul Filip Dejda ze Sokola Kolín. Vedení v pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo stále drží Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice.

Vedoucí celek tabulky Sokol Husovice v souboji s druhým v pořadí Slavojem Praha na domácí dráze nezaváhal. Po úvodní části jasné vedení. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo, ale hosté na otočení vývoje neměli. Husovice si díky tomuto vítězství vytvořily na čele náskok čtyř bodů.

Moravská Slávia Brno hostila TJ Valašské Meziříčí. Utkání mělo stejný průběh jako zápas v Husovicích. Domácí si vytvořili v úvodu zápasu  náskok díky dvěma šestistovkám v podání Štěpána Večerky a nestárnoucího Pavla Paliána. V dalším průběhu hosté získali dva body, ale na korigování náskoku v poražených kuželkách již neměli. Vystoupení hostujícího celku pečetil výborným výkonem Radim Metelka, který porazil 612 kuželek.

Hráči Centopenu Dačice zajížděli ke svému dalšímu utkání do Chomutova a dokonale využili špatného výkonu domácího celku, který v utkání neoslnil. Hosté v úvodu zásluhou Petra Žahourka a Milana Kabelky po velmi dobrých výkonech uhráli dva body a v dalším průběhu již nezaváhali. Domácí hráči ve střední části bodový stav srovnali, ale náskok v poražených kuželkách stále hovořil jasně pro hostující celek. Ten ani v závěru nezaváhal a to znamenalo zisk velmi důležitých bodů pro celek, který je ohrožen sestupem.

Další celek z pásma sestupu, poslední Spartak Přerov, hostil tradičního soupeře Sokol Luhačovice. Hosté měli výborný vstup do utkání díky šestistovce, kterou zdolal Michal Markus. Domácí srovnali stav zásluhou Martina Sitty, který těsně přehrál Jiřího Staňka. Střed utkání se hrál v režii hráčů hostujícího celku, kteří uhráli oba body. Domácí Jakub Pleban sice zahrál nejlepší výkon v zápase 607, ale na bod nedosáhl. Radek Polách ho přehrál na body 2,5:1,5. Hostující hráči v závěru zápasu nezaváhali. Po dobrých výkonech udrželi náskok a nedali domácím žádnou šanci na případný úspěch.

Hráči TJ Třebíč, kteří si jsou dobře vědomi svého postavení v tabulce, hostili SKK Rokycany a utkání odehráli v hluboké depresi. Úvod utkání hosté vyhráli 2:0, když domácí v duelech nepochopitelně propadli. Střední část utkání mohla dopadnout stejně. Robert Pevný se v hodině dvanácté vzpamatoval a nakonec svého soupeře těsně přehrál. Hosté šli do závěru při vedení 3:1 a náskoku 74 kuželek. Domácí hráči v koncovce hned na úvodní dráze prohráli dalších 24 kuželek a bylo v podstatě rozhodnuto. Domácí dvojice pak zabrala a začala z náskoku hostujícího celku ukrajovat. Před závěrečnou dorážkou se jim podařilo ztrátu snížit na pouhých deset kuželek. Hostující Jan Endršt vynikající závěrečnou dorážkou 67 nedal domácím hráčům žádnou šanci na případný úspěch.

SKK Kolín hostil v tomto kole SKK Náchod. Domácí hráči získali v úvodu utkání oba body, když Filip Dejda podal nejlepší výkon v utkání, když porazil 617 kuželek. Hráči obou družstev v dalším průběhu utkání získali po dvou bodech a to znamenalo při náskoku Kolína 113 kuželek jasnou výhru domácího celku. 

Datum: 26. 1. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa