ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 13. kolo soutěže

TJ Valašské Meziříčí vybojovalo vedení v tabulce.

Třinácté kolo přineslo střídání na čele tabulky. Obě družstva na prvních dvou místech získala v tomto kole plný počet bodů, ale Valašské Meziříčí díky vítězství 7,5:0,5 má v zisku pomocných bodů v tabulce o 0,5 bodů více a díky tomu se posunulo na vedoucí příčku. Domácí celky uhrály ve všech zápasech výhry. Hostující celky vyšly tentokrát naprázdno.

V tomto kole byly pokořeny dvě šestistovky. Překvapivě se o to zasloužily v Jičíně dvě domácí hráčky. Petra Abelová dosáhly výkonu 609 a Lenka Tomášková 604 poražených kuželek. Výkon domácího celku je i novým rekordem Jičínské kuželny. Od soboty má hodnotu 3491 poražených kuželek. Výkon Spartaku Přerov 3370 je nejlepším výkonem hostujícího celku v Jičíně.

Pořadí jednotlivkyň je stejné jak po minulém kole, vede dvojice hráček TJ Valašského Meziříčí v pořadí Natálie Topičová před Alenou Kantnerovou. Třetí příčku drží hráčka Slávie Praha Naďa Dobešová. Ani v pořadí jednotlivkyň dle počtu dosažených bodů pro družstvo se nezměnilo. S jednou prohrou vede Bohdana Jankových, hráčka  KC Zlín.

Sokol Duchcov přijel do Náchoda s jednou neplatnou registrací. Nikol Plačková z důvodu neplatné registrace, která byla do 8. 1. 2014, nebyla připuštěna ke startu a to ovlivnilo další průběh utkání. Byla nominována do první dvojice. Hostující hráčky bojovaly a na remízu mnoho nechybělo. Simona Koutníková na zisk bodu měla. Výkon Nikol Plačkové musel být zneplatněn i v utkání minulého kola proti Sokolu Husovice.

KK Blansko hostilo pražskou Konstruktivu. Ta zahrála v Blansku hodně podprůměrně, a tak zisk bodů byl pro domácí celek snadnou záležitostí. Čestný bod pro hostující celek uhrála v úvodní části utkání Eva Kopřivová i přesto, že s Helenou Daňkovou prohrála o dvě kuželky.

Vynikající utkání sehrály v domácím prostředí hráčky SKK Jičín. Po výborném výkonu, který má hodnotu rekordu kuželny, nedaly hostujícímu Přerovu žádnou šanci na případný úspěch. V úvodní a střední části hostující hráčky ještě držely s domácím celkem krok. Závěr vyšel jičínským hráčkám na jedničku a to znamenalo jasnou výhru a zisk dvou bodů. Dvě šestistovky v podání domácích hráček Lenky Tomáškové 604 a Petry Abelové 609 hovoří za vše.

KK Slavie Praha hostila v dalším kole KC Zlín. Hostující hráčky působily v Praze zakřiknutým dojmem. Polovina hráček nepřelezla pětistovku a díky tomu nemusel domácí celek podat nijak zázračný výkon na zisk bodů. Laksnější hra nakonec znamenala, že Slavie přepouští první místo v tabulce TJ Valašskému Meziříčí, které ji přeskočilo díky 0,5 pomocného bodu.

TJ Valašské Meziříčí nedalo v tomto kole hostujícímu Sokolu Husovice žádnou šanci na případný úspěch. Husovice nahrály pouhých šest pomocných bodů a to je málo. Jediný půl bod na konto hostujícího celku uhrála Pavlína Procházková po remíze s Natálii Topičovou. V nedělním utkání vybojoval nováček soutěže Sokol Spořice dva body. Domácí hráčky zaznamenaly naposled zisk bodu po remíze se Slavii Praha v sedmém kole soutěže. Vyrovnané utkání pro sebe rozhodly Spořice až v závěru utkání, kde obě domácí hráčky braly body a zásluhou nejlepšího výkonu v utkání v podání Renaty Rybářové nahrály i potřebné kuželky.

Datum: 19. 1. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa