ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 13. kolo soutěže

Sokol Husovice i po tomto kole drží vedení o tři body na druhý Slavoj Praha.

Čelo tabulky nedoznalo po tomto kole žádných podstatných změn. Oba vedoucí celky v tomto kole zvítězily. Slavoj Praha přehrál jednoznačně Jiskru Kovářskou a Sokol Husovice jako jediný hostující celek přivážejí body z venku. Třetí Moravská Slávia Brno prohrála v Náchodě, ale náskok na udržení třetího místa stačil. Na konci tabulky se po dlouhé době odpoutaly z posledního místa Dačice, které hostily Spartak Přerov. Domácí nakonec díky lepší koncovce zaslouženě zvítězili a přenechali tak poslední příčku hráčům Přerova.

Šestistovek padlo v tomto kole deset. Největší podíl na tom má zápas ve Valašském Meziříčí, kde byly dosaženy čtyři výkony přes šest set. Z tohoto počtu hosté dosáhli tohoto výkonu třikrát. Nejlepší výkon kola zahrál ve Valašském Meziříčí Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Na stejné kuželně dosáhl druhý nejlepší výkon kola Tomáš Cabák, který porazil 621 kuželek. Čelo pořadí jednotlivců stále drží jednoznačně Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha s impozantním náskokem cca 24 průměrových kuželek. Druhou příčku opustil po slabším výkonu v Rokycanech Filip Dejda ze Sokola Kolín. Na druhé místo se posunul hráč Sokola Luhačovice Rostislav Gorecký. Na třetí místo se po výborném výkonu ve Valašském Meziříčí posunul Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Vedení v pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo stále vede s jednou prohrou na svém kontě Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice.

Utkáním třináctého kola vévodil jednoznačný výsledek 7:1. Tímto poměrem skončily čtyři utkání. V Náchodě držela Moravská Slávia Brno s domácím celkem krok. Smůlu měl v úvodu utkání hostující Milan Krejčí, který prohrál s Petrem Holým díky remíze na poslední dráze. Na kuželky vyhrál o dvě. Ve střední části utkání udržel šanci pro hosty Petr Mika výhrou nad Ladislavem Beránkem na kolky 619:600. Závěr utkání se hrál v režii domácího družstva. To postupně navyšovalo svůj náskok. Při zisku dvou bodů  to bylo jasné vítězství.

Druhý jasný výsledek 7:1 zaznamenali v domácím prostředí hráči Sokola Luhačovice nad TJ Třebíč. Hosté v Luhačovicích v uplynulých letech vyhráli. Tentokrát se jim na rozdíl od domácích hráčů nedařilo. Hráči Sokola Luhačovice překonali třikrát šestistovku a nedali soupeři žádnou šanci na případný úspěch. Jediný bod pro hostující celek získal hned v úvodu po těsné výhře Robert Pevný a to bylo ze strany hráčů TJ Třebíč vše. Rozpačité výkony hluboko pod možnostmi luhačovické kuželny nedávaly žádnou šanci na případný úspěch.

Další výsledek 7:1 zaznamenali hráči Slavoje Praha na domácí dráze výhrou nad Jiskrou Kovářskou. Hosté neměli svůj den. Po vlažných výkonech nebyli pro domácí celek vážným soupeřem. David Junek v úvodní části utkání uhrál jediný bod pro hostující družstvo. Ze strany hráčů Jiskry Kovářské to bylo vše. V dalším průběhu již brali body pouze domácí hráči a dovedli utkání k jasnému vítězství, kterým si pojistili druhou příčku v tabulce.

V utkání ve Valašském Meziříčí dominovali hosté z Husovic. Od úvodních hodů měli hostující hráči jasně navrch. Zdeněk Vymazal s Michalem Šimkem nedali domácím hráčům žádnou šanci na případný úspěch. Vedeni 2:0 a 139 kuželek přineslo klid do řad hostujícího celku. Hosté dál pokračovali v dobrých výkonech a když ani Dalibor Jandík nedokázal zvítězit na Liborem Škoulou, který porazil o čtrnáct kuželek méně, bylo rozhodnuto. Čestný bod pro domácí uhrál až v samotném závěru Tomáš Cabák, který po výborném výkonu přehrál Jiřího Axmana.

Souboj družstev ze dna tabulky mezi Centropenem Dačice a Spartakem Přerov vyzněl lépe pro domácí, kteří díky této výhře vystřídali na předposledním místě právě přerovský celek. V utkání, ve kterém získala obě družstva po třech bodech ze hry, rozhodovaly poražené kuželky. Po celé dvě třetiny se držel rozdíl cca ve dvaceti kuželkách. Až v závěru získal domácí celek rozhodující náskok zásluhou Milana Blechy, který porazil svého soupeře o 48 kuželek. O výsledku bylo rozhodnuto.

V Rokycanech se představili hráči Sokola Kolín. Domácí hráči využili dokonale domácí prostředí a zcela zaslouženě zvítězili. Hostující celek držel s domácími v úvodu i ve střední části utkání krok. V závěru zápasu dominovali domácí hráči, kteří jasně své soupeře přehráli. Po této výhře ztrácejí Rokycany jediný bod na třetí příčku v tabulce.

Datum: 19. 1. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa