ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 9. kolo soutěže

Zdeněk Gartus v Náchodě vynikajících 684 kuželek. Šest šestistovek v Rokycanech.

Ani po devátém kole nedoznalo pořadí na čele a na konci tabulky změn. Oba týmy ze špice venku bodovaly. Sokol Husovice přivážejí po těsné výhře dva body z Třebíče a Slavoj Praha uhrál cennou remízu v Náchodě. Družstva na konci tabulky se pomalu začínají propadat. Desátá Třebíč ztrácí na devátý Náchod tři body. Bilance kola je příznivější pro domácí týmy. Uhrály tři vítězství a jednu remízu.

V devátém kole padlo jedenáct šestistovek. Ozdobou kola je vynikající výkon Zdeňka Gartuse, který v Náchodě porazil po vyrovnaných výkonech na všech drahách 684 kuželek. Jeho soupeř Roman Straka nezahrál špatně, přesto prohrál o 94 kuželek. Největší úroda šestistovek byla na kuželně v Rokycanech, kde domácí hráči překonali výkonem 3676 rekord kuželny. Nejlepší výkony zahráli domácí Jan Endršt 636 a Vojtěch Špelina 634. Milan Kabelka z Centropenu Dačice porazil 624 kuželek.

Čelo pořadí jednotlivců zůstalo po tomto kole beze změn. Jediná změna na čele je skutečnost, že Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha navýšil po vynikajícím výkonu v Náchodě vedení na čele o patnáct průměrových kuželek. Na dalších místech je tlačenice. Rozdíl mezi šestým Rostislavem Goreckým ze Sokola Luhačovice a druhým Filipem Dejdou ze Sokola Kolín je pouhých šest kuželek. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo uhájil Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice 100% úspěšnost i po utkání v Třebíči a jasně vede. Má rovněž nejvyšší úspěšnost i v zisku setových bodů a to plných 82%.

Luhačovice hostily Moravskou Slávii Brno. Domácím hráčům vyšel úvod utkání lépe. Ve střední části hosté zásluhou Pavla Paliána a Petra Miky domácí potrápili. Petr Mika se přesvědčil, že jedna vynikající dráha nebo lépe řečeno dorážka na zisk bodu nestačí. Na druhé dráze porazil v dorážce výborných 90 kuželek a nahrál o tři kuželky víc jak v plných. Po vyrovnaném závěru již domácí hráči výhru uhájili.

Hráči SKK Rokycany hostili Centropen Dačice. Utkání bylo vyrovnané pouze v úvodu, kde Jiří Malínek uhrál bod po výhře 3:1 o jednu kuželku. Druhý hostující hráč Milan Kabelka zahrál výborně, ale ani 624 poražených kuželek na výhru nestačilo. V dalším průběhu již na kuželně dominovali domácí hráči. Nedali dačickým žádnou šanci a s přehledem zvítězili, když posunuli hranici rekordu kuželny na hodnotu 3676 kuželek.

Utkání výborné úrovně se hrálo na kuželně v Náchodě, kde domácí hostili Slavoj Praha. Hosté měli hlavně zásluhou Zdeňka Gartuse vynikající vstup do utkání. Po výborném výkonu 684 získal bod. Druhý přidal Petr Pavlík a bylo z toho vedení Slavoje o 109 kuželek. V dalším průběhu již bodovali jen domácí hráči. Manko z úvodu utkání se jim nepodařilo korigovat, a tak utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Sokol Kolín hostil TJ Valašské Meziříčí. Domácí družstvo nedalo hostům žádnou šanci na případný úspěch. Jediný bod pro TJ Valašské Meziříčí uhrál ve střední části Radim Metelka.

Družstva z konce tabulky v podobě TJ Třebíč a Spartaku Přerov hrála doma a obě na své soupeře nestačila. TJ Třebíč nestačila na vedoucí Husovice a Přerov po podprůměrném výkonu nestačil na Jiskru Kovářskou. Třebíč na tom byla o poznání lépe. Stále držela naději na vítězství. K tomu nakonec chybělo dvacet kuželek.

Datum: 24. 11. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa