ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství ČR 2014 – update

VV ČKA na svém posledním zasedání potvrdil systém MČR jednotlivců. Hlavní novinkou je, že byly potvrzeny „semifinálové“ turnaje v kategoriích dospělých. To přinese nutnost součinnosti krajů, neboť tyto turnaje proběhnou o víkendu 1.-2. 3. 2014 a je potřeba do nich mít kvalifikované účastníky. Věřím a jsem přesvědčen, že v regionech jsou lidé flexibilní a hladce si s tím poradí. Pro zajištění míst konání zároveň vypisuji konkurs na pořadatelství nejen těchto turnajů, ale také finálových turnajů MČR. Podrobnosti dále v textu.

Semifinálové turnaje MČR

Turnaje se budou konat v kategoriích dospělých, jedná se tedy o muže, ženy, seniory a seniorky. Proběhnou vždy 4 turnaje v jednom termínu, a sice o víkendu 1.-2. 3. 2014. Turnaje budou mít u mužů a seniorů 48 účastníků, u žen a seniorek 24 účastnic. Do těchto turnajů se kvalifikují hráči z MJ krajů dle předem stanoveného klíče, který bude uveden v rozpisech MČR. Turnaje budou vždy pro hráče 3–4 sousedních krajů, přitom se přihlédne k velikosti členské základny. Rozdělení krajů bude zveřejněno v nejbližších dnech.

Pro zdárný průběh těchto turnajů je nutné, aby mistrovství krajů proběhla v takových termínech, aby byli účastníci semifinále známi cca do poloviny února. Nabízí se volný termín 1.-2. 2. 2014. Samozřejmě bude potřeba přizpůsobit termíny tunajů předcházejících stupňů. VV ČKA si je vědom, že to může někde způsobit komplikace, ale čas ještě je a konec prosince a zejména velmi vhodný volný termín 4.–5. 1. 2014 jsou k dispozici. Za případné potíže se jménem VV ČKA omlouvám. Nicméně VV ČKA věří, že tento mezistupeň může přinést oživení soutěží jednotlivců.

Soutěží mládeže a juniorů se tyto novinky netýkají, takže v těchto kategoriích jsou pro mistrovství regionů k dispozici všechny volné jarní termíny.

Finálové turnaje MČR

Finálové turnaje MČR proběhnou dle modelu známého z posledních let. Časy startů hráčů ve čtyřech hlavních kategoriích budou zřejmě stanoveny až na základě výsledků semifinálových turnajů. Toto bude ještě upřesněno v rozpisech příslušných soutěží.


Konkurs na pořadatelství

Hledáme zájemce o pořadatelství těchto akcí:

Semifinále MČR jednotlivců

  • Kategorie: muži, ženy, senioři, seniorky.
  • U každé kategorie 4 místa, celkem tedy 16. Semifinále budou jednodenní.

Finále MČR jednotlivců

  • Kategorie: muži, ženy, senioři, seniorky, junioři, juniorky, dorostenci, dorostenky, žáci, žákyně.
  • Všechny akce budou dvoudenní.

Finále MČR dvojic a tandemů

  • Kategorie: muži, ženy.
  • Všechny akce budou dvoudenní.

Finálové turnaje Poháru ČKA

  • Kategorie: muži, ženy.
  • Dvoudenní akce, kuželna musí být vybavena technologií firmy Pro-Tec.

Vzhledem k velkému počtu turnajů není v zásadě vyloučeno pořadatelství více akcí jedním oddílem. Přihlášky směřujte prosím k rukám předsedy STK ČKA Hanuše Slavíka. Děkuji.

Hanuš Slavík
Předseda STK ČKA


Upozornění

STK ČKA, coby výkonný orgán, realizuje rozhodnutí řídícího orgánu, kterým je Výkonný výbor ČKA.

Datum: 21. 11. 2013 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Hanuš Slavík