ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 8. kolo soutěže

Nejlepší výkon sezóny. Pavel Palián 666 poražených kuželek.

Po fiasku v minulém kole se tentokrát domácím celkům dařilo. Jediný bod si přivážejí hráči Sokola Luhačovice po absolutní remíze 4:4, když na poražené kuželky skončilo utkání 3464:3464. Čelo i konec tabulky nedoznalo změn. Družstva z čela vyhrála a družstva z konce vyšla na prázdno, kromě Centropenu Dačice, který uhrál remízu, ale na odlepení se z posledního místa tabulky to nestačilo.

Šestistovek padlo v tomto kole čtrnáct. Exceloval Pavel Palián v Brně. Výkonem 666 poražených kuželek zahrál zatím nejlepší nához letošního ročníku soutěže. Přes šest set dvacet kuželek se dostalo šest hráčů. Miroslav Milan z Moravské Slávie 635, Filip Dejda ze Sokola Kolín 624, Radim Metelka a Vlastimil Bělíček z TJ Valašského Meziříčí 627 resp. 624, Anton Stašák ze Slavoje Praha 621 a Michal Markus ze Sokola Luhačovice 631. Pořadí jednotlivců se na čele oproti minulému kolu nezměnilo. Vede Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha s výrazným náskokem na svoje pronásledovatele. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vede Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice, který má po osmém kole jako jediný hráč 100% úspěšnost.

Moravská Slávia hostila Spartak Přerov a opět přesvědčila, že doma body ztrácet nehodlá. Po jasné výhře drží stále umístění na medailovém postu.

Jiskra Kovářská po rozpačitých domácích zápasech v úvodu soutěže opět doma dominuje. Na TJ Třebíč zahrála svůj letošní nejlepší výkon a nadělila hostujícímu celku kanára. Nejblíže k zisku bodů měl Petr Března, ale ani 531 kuželek na soupeřových 513, k zisku bodu nestačilo.

Hráči Sokola Husovice hostili Sokol Kolín a po standardním výkonu zvítězili a uhájili si tak vedení v tabulce, kde mají náskok jednoho bosu na Slavoj Praha.

Hráči TJ Valašského Meziříčí v utkání proti SKK Náchod podali výborný výkon, který okořenili třemi šestistovkami a zcela zaslouženě zvítězili. Dosažený výkon v poražených kuželkách je jejich nejlepší v letošním ročníku soutěže.

Další kandidát na medailový post, Slavoj Praha, hostil SKK Rokycany. Hosté drželi s domácím celkem krok a tím i naději na zisk bodu. Domácí hráči závěr utkání ustáli. Petr Pavlík získal bod díky výhře o jeden kolek. Vítězství domácích pečetil Zdeněk Gartus, který jasně přehrál svého soupeře.

Nejdramatičtější zápas kola se hrál v Dačicích, kde domácí hostili Sokol Luhačovice. Bitva o každý kolek až do posledních hodů. Komentář není třeba, stačí se podívat na zápis z utkání a vše je jasno. Přelévání naděje na zisk bodů na obou stranách v průběhu celého utkání až na konečnou absolutní remízu při shodně poraženém počtu kuželek.

Datum: 18. 11. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa