ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: 1. předkolo mužů

Posledními zápasy bylo dohráno první kolo základní části nového ročníku Pro-Tec Cupu, Poháru ČKA. To znamená, že polovina z 26 družstev, do prvního předkola zapojených, už v soutěži skončila.

Drtivou většinu družstev znám jen z doslechu, takže jednotlivá utkání mohu jen stěží hodnotit. Jako největší překvapení se jeví výhra Rychnova B nad Náchodem B a naopak prohra Rychnova A s Hradcem Králové A. Jenže to platí jenom do té doby, než se podrobně podíváme na sestavy rychnovských družstev. Každý oddíl, který má v soutěži více družstev má právo svá družstva sestavit podle svých záměrů a taktických plánů. B družstvo Rychnova se jeví minimálně rovnocenné „áčku“.

Zcela hladce postoupily do druhého předkola Hořice, Nová Bystřice A, Husovice, Rychnov B, Jičín B a Červený Kostelec A, když tato družstva dokázala zvítězit v obou utkáních. Zbývající duely byly více, či méně dramatické.

Jičín A prohrál první utkání vcelku překvapivě vysoko ve Vrchlabí s céčkem. Musel se potom doma o postup velmi snažit. Základ jejich snaze dali hned první dva hráči, Jan Bína a Pavel Kaan, když po pěkných výkonech oba zvítězili 4:0. Domácí v tu chvíli potřebovali vyhrát jeden duel minimálně k „náhlé smrti“. Vrchlabský Vladimír Šťastník nedokázal zopakovat výkon z první dráhy a tak měl Jičín cestu k postupu otevřenu.

Podobný průběh, ale asi ještě dramatičtější, měla odveta duelu Vršovice – Dopravní podniky. Dopravní podniky doma vyhrály 5:1 a i úvodní dva díly odvety ukazovaly na jejich pravděpodobný postup, když Pavel Strnad sice prohrál na dráhy, ale dosáhl vyššího výkonu než soupeř a ve druhém dílu Jaromír Vondrák bodoval. Ve třetí části strhly Vršovice vedení na svou stranu, a tak poslední domácí hráč potřeboval vyhrát jakýmkoliv způsobem. Prvních 60 hodů napovídalo, že s tím Pavel Grygar nebude mít problém, potom ale začal Roman Přeučil dotahovat a nakonec 8 kuželek rozhodlo o postupu Vršovic.

Český Krumlov proti českým Budějovicím vyhrál tři duely, přesto poslední dráhy utkání rozhodly o tom, že to byla pro domácí jenom remíza. V odvetě začali českokrumlovští hráči lépe než domácí českobudějovičtí. V polovině utkání vedli 2:0 a o 40 kolků. Právě z těch čtyřiceti kuželek potřeboval k postupu Český Krumlov udržet alespoň jednu. Nepovedlo se a postupují České Budějovice.

Výsledek mezi Chotovinami  a Novou Bystřicí B vypadá dramaticky, ale jenom zdálky. Po domácí výhře 5:1 vyhrála Nová Bystřice první dva duely v Chotovinách a bylo rozhodnuto už v polovině zápasu.

Po výhře Rychnova A v Hradci Králové nikdo asi nepochyboval o postupu rychnovského družstva. Ještě v polovině odvety nic nějaké pochybnosti nenavozovalo. Druhá polovina ale domácímu družstvu vůbec nevyšla a z postupu se raduje Hradec.

Blatná vyhrála jasně ve Strakonicích a nikdo z blatenských si v tu chvíli asi nepřipouštěl, že v odvetě bude nutné bojovat o ty dva body nutné k postupu.

Favorizované Prušánky prohrály v Brně na Sokolu 1:5 a velká radost v jejich družstvu nepanovala asi ani ze Zálešákovy šestistovky. Bylo nutné, z jejich pohledu, se plně soustředit na odvetu. Žádný z prvních tří domácích hráčů v odvetě to neměl příliš snadné, důležité ale pro ně bylo, že vedli 3:0 a Zdeňku Hosajovi zůstal jediný úkol, vyhrát alespoň jednu dráhu. Nakonec vyhrál, při nepříliš vydařeném výkonu, dvě.

Mezi jednotlivci vede hořický Martin Bartoníček. Byly zatím dosaženy 3 šestistovky. Celé laviny šestistovek se určitě dočkáme v příštích kolech.

Několika zápasy bylo už rozehráno 2. předkolo.

Spolupráce s vedoucími družstev a organizačními pracovníky je zatím na velmi dobré úrovni i přes několik ojedinělých nenahlášených termínů utkání. Jediný větší problém jsem měl se zápisem z Českých Budějovic. Byl bych hrozně nerad, kdybyste mě přinutili k nějakým finančním postihům. Zatím se jim za ty roky, co tuto soutěž řídím, úspěšně vyhýbám.

Připomínám! Druhé kolo základní části končí 15. prosince 2013.

Výsledky utkání Pro-Tec Cup – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy webu Poháru ČKA.

Datum: 18. 11. 2013 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda